Seria retetelor din luna frantuzeasca se apropie de sfarsit si nu aveam cum sa ratez una dintre cele mai cunoscute si apreciate retete: Ratatouille, un fel de ghiveci colorat din legume proaspete de vara, venit chiar din Provance, aromatizat cu ierburi specifice zonei.
I-am adus si un twist personal: cascavalul Sofia de la Delaco. Elastic si lipicios, numai bun de topit, o sa va placa, promit!
Reteta
- Timp de gatire: 50 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 1 vanata
- 1 dovlecel
- 2 rosii mari
- 300g de cascaval Sofia de la Delaco
- 3 linguri mari de sos de rosii
- Usturoi dupa gust
- Sare si piper
- Ulei de masline
- Busuioc proaspat
- Cimbru
- Instructiuni
- Feliati legumele in rondele cu o grosime de aproximativ 2-3mm.
- Feliile de vanata trebuie pudrate cu sare si lasate pe un prosop de hartie pentru a elimina apa in excess.
- Feliati cascavalul si preincalziti cuptorul la 200 de grade celsius.
- Intr-o tava rotunda sau o oala rezistenta la caldura, asezati circular legumele alternand cate o felie din fiecare tip. Printre acestea asezati si felii de cascaval.
- Dupa ce ati terminat de asezat legumele si cascavalul, stropiti cu ulei de masline, adaugati sosul de rosii, cimbru si usturoiul taiat felii subtiri.
- Lasati la gatit in cuptor aproximativ 45 de minute sau pana cand legumele devin moi si cascavalul devine auriu si crocant la exterior.
- Cand este gata presarati busuioc proaspat si poate fi servit alaturi de paine prajita, o salata verde, cu un sos de iaurt sau ca garnitura langa felul de mancare preferat.