Seria retetelor din luna frantuzeasca se apropie de sfarsit si nu aveam cum sa ratez una dintre cele mai cunoscute si apreciate retete: Ratatouille, un fel de ghiveci colorat din legume proaspete de vara, venit chiar din Provance, aromatizat cu ierburi specifice zonei.

I-am adus si un twist personal: cascavalul Sofia de la Delaco. Elastic si lipicios, numai bun de topit, o sa va placa, promit!

Reteta

  • Timp de gatire: 50 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 2 rosii mari
  • 300g de cascaval Sofia de la Delaco
  • 3 linguri mari de sos de rosii
  • Usturoi dupa gust
  • Sare si piper
  • Ulei de masline
  • Busuioc proaspat
  • Cimbru
  1. Instructiuni
  2. Feliati legumele in rondele cu o grosime de aproximativ 2-3mm.
  3. Feliile de vanata trebuie pudrate cu sare si lasate pe un prosop de hartie pentru a elimina apa in excess.
  4. Feliati cascavalul si preincalziti cuptorul la 200 de grade celsius.
  5. Intr-o tava rotunda sau o oala rezistenta la caldura, asezati circular legumele alternand cate o felie din fiecare tip. Printre acestea asezati si felii de cascaval.
  6. Dupa ce ati terminat de asezat legumele si cascavalul, stropiti cu ulei de masline, adaugati sosul de rosii, cimbru si usturoiul taiat felii subtiri.
  7. Lasati la gatit in cuptor aproximativ 45 de minute sau pana cand legumele devin moi si cascavalul devine auriu si crocant la exterior.
  8. Cand este gata presarati busuioc proaspat si poate fi servit alaturi de paine prajita, o salata verde, cu un sos de iaurt sau ca garnitura langa felul de mancare preferat.