“Rotolini di crespelle” – “Rulouri de clatite” este prima reteta pe care v-o prezint in Saptamana Bucatariei Italiene in lume – un preparat traditional ce poate fi interpretat intr-o infinitate de moduri. Il puteti umple cu tot felul de branzaturi si legume, ba chiar il puteti face si in varianta vegana.
Eu am pregatit o portie delicioasa de Rotolini cu clatite vegane, umplutura cremoasa de tofu si sparanghel si un sos Bechamel fin, toate coapte impreuna la cuptor si servite cu un praf de fulgi de chili.
Iubesc bucataria italiana pentru creativitatea retetelor si usurinta cu care poti adapta orice preparat dupa gustul si nevoile tale.
Ambasada Italiei, Agentia Italiana pentru Comert Exterior si Institutul Italian de Cultura ne incurajeaza ca in perioada 22-28 noiembrie, sa sarbatorim impreuna Saptamana Bucatariei Italiene in lume si sa exploram gusturi noi, sa facem combinatii neasteptate, sa ne bucuram de fiecare inghititura, sa acordam mai multa atentie ingredientelor pe care le folosim in bucatarie si sa utilizam cat mai mult produse originale italiene.
In urmatoarea reteta vom vorbi mai mult despre ingrediente si cum putem refolosi chiar si ce mai avem #DeNearuncat prin frigider pentru a pregati cea mai gustoasa masa pentru cei dragi.