Si noi vegetarienii ne putem bucura de o portie delicioasa de English Breakfast ca la carte. Trebuie doar sa inlocuim carnea cu alternative plant based si restul vine de la sine. Pe langa toate ingredientele din farfuria mea, in mod traditional se mai adauga si cateva ciupercute calite si hashbrowns – un fel de tocinei din cartofi rasi, dar de aceasta data m-am gandit sa simplific putin farfuria. Bine, nici nu cred ca reuseam sa mancam toaaaata portia asa. Ce avem aici e fix ce trebuie pentru o zi lunga, in care ai nevoie si de proteine si de prospetime si de gust.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Mica

  • Ingrediente
  • Pentru 2 portii: 4 oua
  • 15-20 rosii cherry
  • 3-4 carnaciori plant based
  • 2 felii de paine
  • 1 conserva de fasole prefiarta
  • 2 linguri suc de rosii
  • sare & piper dupa gust
  • 2-3 frunze de busuioc proaspat
  1. Intr-o tigaie amestecati fasolea prefiarta, sucul de rosii, sarea piperul si busuiocul. Lasati sa fiarba 5-6 minute, cat sa se infuzeze fasolea cu aromele sosului.
  2. Intr-o tigaie grill rumeniti bine painea, carnaciorii vegani si rosiile cherry.
  3. Pregatiti repede si cate doua oua ochiuri cu galbenus moale si asezati totul in farfurie.
  4. Savurati imediat si bucurati-va de fiecare inghititura.