Mai sunt cateva zile pana la Craciun si am pregatit pentru voi o reteta festiva: Briose cu Prosecco si portocale.
Bonami m-a provocat sa impartasesc cu voi o reteta de Craciun in 3 moduri.
Am vorbit deja despre casutele traditionale de turta dulce (gasiti reteta aici), iar astazi vorbim despre varianta moderna a acestei retete: blat pufos si aerat cu prosecco, crema fina de branza si aroma minunata se portocale.
Gasiti reteta si mai multe idei de Craciun pe siteul Bonami.
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 350g faina
- 200g zahar
- 10g praf de copt
- 1 lingurita sare
- 125g crema de branza
- 4 oua
- Sucul si coaja de la o portocala
- 1 lingura de vanilie
- 100ml Prosecco
- Instructiuni
- Tapetati tava sau formele de briose cu unt si faina, lasati-le la frigider pana cand veti turna aluatul in forme (astfel se vor dezlipi mult mai usor, pastrandu-si forma.
- Intr-un bol amestecati galbenusurile, adaugand pe rand: zaharul, sarea, Prosecco, crema de branza, vanilia, sucul si coaja de portocala.
- Intr-un alt bol amestecati albusurile pana cand acestea capata consistenta de bezea. Apoi integrati incet faina, praful de copt si amestecul de galbenusuri.
- Turnati in formele reci, si coaceti in cuptorul preincalzit la 180C, timp de 30 de minute, sau pana cand sunt ferme si aurii.
- Pudrati zahar si decorati cu felii de portocale si menta.