Mai sunt cateva zile pana la Craciun si am pregatit pentru voi o reteta festiva: Briose cu Prosecco si portocale.

Bonami m-a provocat sa impartasesc cu voi o reteta de Craciun in 3 moduri.

Am vorbit deja despre casutele traditionale de turta dulce (gasiti reteta aici), iar astazi vorbim despre varianta moderna a acestei retete: blat pufos si aerat cu prosecco, crema fina de branza si aroma minunata se portocale.

Gasiti reteta si mai multe idei de Craciun pe siteul Bonami.

Reteta

  • Timp de gatire: 40 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 350g faina
  • 200g zahar
  • 10g praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 125g crema de branza
  • 4 oua
  • Sucul si coaja de la o portocala
  • 1 lingura de vanilie
  • 100ml Prosecco
  1. Instructiuni
  2. Tapetati tava sau formele de briose cu unt si faina, lasati-le la frigider pana cand veti turna aluatul in forme (astfel se vor dezlipi mult mai usor, pastrandu-si forma.
  3. Intr-un bol amestecati galbenusurile, adaugand pe rand: zaharul, sarea, Prosecco, crema de branza, vanilia, sucul si coaja de portocala.
  4. Intr-un alt bol amestecati albusurile pana cand acestea capata consistenta de bezea. Apoi integrati incet faina, praful de copt si amestecul de galbenusuri.
  5. Turnati in formele reci, si coaceti in cuptorul preincalzit la 180C, timp de 30 de minute, sau pana cand sunt ferme si aurii.
  6. Pudrati zahar si decorati cu felii de portocale si menta.