Diversificarea meniului bebelusilor este o adevarata aventura, iar momentul introducerii lactatelor deschide usa unui univers delicios pentru bebelusii nostri. Asa ca hai sa dam startul cu o branza de capra delicioasa, pregatita acasa din doar doua ingrediente: lapte si lamaie.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 1
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 750ml de lapte de capra (se poate folosi si lapte de vaca)
  • 1 lamaie medie
  • Optional pentru aroma: menta sau busuioc
  1. Instructiuni
  2. Se pune la fiert intr-o craticioala laptele (la foc mic)
  3. Cand acesta se apropie de momentul fierberii si incepe sa faca mici bule pe margine, stoarceti lamaia si adaugati sucul acesteia in craticioara cu lapte.
  4. Fierbeti timp de 5-10 minute, amestecand constant pana cand vedeti ca laptele se branzaeste (atunci cand in lapte se observa mici firimituri asemanatoare branzei, care s-au separat de zer)
  5. Opriti focul de la aragaz si lasati laptele sa se raceasca 10 minute.
  6. Pe marginea unui bol sau pahar asezati o panza curata pe care sa o puteti folosi la formarea bilei de branza. Turnati laptele prin aceasta panza, ca printr-o sita, si veti observa cum ceea ce ramane este branza deja formata si zerul se scurge in bol. Lasati sa se mai scurga inca 10 minute.
  7. La final strangeti bine panza pentru a va asigura ca nu mai ramane zer in branza, astfel veti da si forma rotunda a branzei. O puteti aromatiza apoi cu menta sau fructe daca este pentru bebelusul vostru, sau cu putina sare si ceapa verde pentru voi.