Diversificarea meniului bebelusilor este o adevarata aventura, iar momentul introducerii lactatelor deschide usa unui univers delicios pentru bebelusii nostri. Asa ca hai sa dam startul cu o branza de capra delicioasa, pregatita acasa din doar doua ingrediente: lapte si lamaie.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 1
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 750ml de lapte de capra (se poate folosi si lapte de vaca)
- 1 lamaie medie
- Optional pentru aroma: menta sau busuioc
- Instructiuni
- Se pune la fiert intr-o craticioala laptele (la foc mic)
- Cand acesta se apropie de momentul fierberii si incepe sa faca mici bule pe margine, stoarceti lamaia si adaugati sucul acesteia in craticioara cu lapte.
- Fierbeti timp de 5-10 minute, amestecand constant pana cand vedeti ca laptele se branzaeste (atunci cand in lapte se observa mici firimituri asemanatoare branzei, care s-au separat de zer)
- Opriti focul de la aragaz si lasati laptele sa se raceasca 10 minute.
- Pe marginea unui bol sau pahar asezati o panza curata pe care sa o puteti folosi la formarea bilei de branza. Turnati laptele prin aceasta panza, ca printr-o sita, si veti observa cum ceea ce ramane este branza deja formata si zerul se scurge in bol. Lasati sa se mai scurga inca 10 minute.
- La final strangeti bine panza pentru a va asigura ca nu mai ramane zer in branza, astfel veti da si forma rotunda a branzei. O puteti aromatiza apoi cu menta sau fructe daca este pentru bebelusul vostru, sau cu putina sare si ceapa verde pentru voi.