Mai au oare nevoie de o vreo prezentare cartofii cu ou si branza ai copilariei noastre? Nu cred, dar stiu sigur ca tuturor ni se face dor si pofta din cand in cand de asa ceva. Si stiti ce? o data la ceva timp chiar meritam acest rasfat simplu si delicios.
Ii puteti savura langa o salata greceasca ce va aduce un plus de prospetime acestui festin.
Si daca si voi iubiti la fel de mult cartofii cu ou si branza, atunci va las aici si una dintre ilustratiile mele preferate din seria Retete de pus in rama, o puteti achizitiona din shopul DeMancare pentru bucataria voastra, pentru un coltisor drag din casa sau pentru un pasionat de gatit ca in copilarie.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 6 cartofi mari
- 200ml ulei de floarea soarelui
- sare si piper dupa gust
- 2 oua
- 100g telemea sfaramata
- marar proaspat
- Instructiuni
- Curatati si spalati bine cartofii. Taiati-i apoi dupa cum preferati. Ii puteti face cartofi pai, wedges, rondele sau chiar betigase mai mari si groase.
- Puneti uleiul la incins intr-o tigaie mare. Cand acesta este foarte fierbinte adaugati cartofii si amestecati din cand in cand pentru a va asigura ca sunt bine rumeniti pe toate partile.
- Presarati condimentele abia la final, astfel incat cartofii sa isi pastreze crocantenia.
- Scoateti cartofii folosind o spumiera sau o spatula/lingura cu orificii pentru a scurge uleiul in exces si inainte de a-i pune in farfurie lasati-i 1-2 minute pe servetele de hartie pentru a absorbi grasimea.
- Intre timp prajiti si ouale dupa preferinte. Cu un galbenus moale se vor potrivi de minune langa cartofii crocanti.
- Asezati in farfurii cartofii, presarati telemea sfaramata cu mana, marar proaspat si oul prajit.
- Savurati cu o salata proaspata de rosii, castraveti, ceapa si ardei.