Elegante, delicioase si gata in 30 de minute, e vorba chiar despre aceste mini quiche cu aluat foietaj, umplutura cu branza si sparanghel proaspat. Pot fi perfecte pentru o masa de sarbatoare, dar si pentru un pranz de zi cu zi. Pot fi luate la pachet si chiar reincalzite in cuptor a doua zi, fiind perfecte si pentru meal prep.

Reteta

  • Timp de gatire: 40 min
  • Persoane: 3-4
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • 1 foaie aluat foitaj
  • 200ml Smantana de gatit Elle & Vire
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • 100g branza rasa
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 1 legatura sparanghel proaspat
  1. Ingrediente
  2. Intindeti bine cu sucitorul o foaie de aluat foitaj.
  3. Folosind un bol/ o farfurie, decupati 3 cercuri cu 2cm mai mari in diametru decat tavitele in care planuiti sa coaceti mini quicheurile.
  4. Intindeti bine aceste cercuri de aluat in fiecare tavita si faceti mici gaurele cu o furculita.
  5. Intr-un bol amestecati ouale, sarea, ceapa verde, branza si smantana de gatit Elle & Vire.
  6. Turnati amestecul peste cele 3 baze de quiche. Pastrati 1cm gol la suprafata, pentru ca umplutura va creste.
  7. Pe fiecare mini quiche asezati 3-5 bucati de sparanghel.
  8. Coaceti timp de 25-30 de minute la 180C sau pana cand aluatul devine pufos si crocant, iar umplutura devine densa si aurie.