Elegante, delicioase si gata in 30 de minute, e vorba chiar despre aceste mini quiche cu aluat foietaj, umplutura cu branza si sparanghel proaspat. Pot fi perfecte pentru o masa de sarbatoare, dar si pentru un pranz de zi cu zi. Pot fi luate la pachet si chiar reincalzite in cuptor a doua zi, fiind perfecte si pentru meal prep.
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 3-4
- Dificultate: Medie
- Ingrediente
- 1 foaie aluat foitaj
- 200ml Smantana de gatit Elle & Vire
- 2-3 fire de ceapa verde
- 100g branza rasa
- 4 oua
- un praf de sare
- 1 legatura sparanghel proaspat
- Ingrediente
- Intindeti bine cu sucitorul o foaie de aluat foitaj.
- Folosind un bol/ o farfurie, decupati 3 cercuri cu 2cm mai mari in diametru decat tavitele in care planuiti sa coaceti mini quicheurile.
- Intindeti bine aceste cercuri de aluat in fiecare tavita si faceti mici gaurele cu o furculita.
- Intr-un bol amestecati ouale, sarea, ceapa verde, branza si smantana de gatit Elle & Vire.
- Turnati amestecul peste cele 3 baze de quiche. Pastrati 1cm gol la suprafata, pentru ca umplutura va creste.
- Pe fiecare mini quiche asezati 3-5 bucati de sparanghel.
- Coaceti timp de 25-30 de minute la 180C sau pana cand aluatul devine pufos si crocant, iar umplutura devine densa si aurie.