Biscuitii copilariei noastre sunt mai usor de facut decat ati fi crezut. Aveti nevoie de un unt de calitate (eu am folosit Elle & Vire) pentru a obtine textura perfecta si esenta de migdale pentru a da gustul specific al acestor biscuiti. Toate celelalte ingrediente sunt sigura ca sunt deja in bucataria voastra.

Reteta

  • Timp de gatire: 140min
  • Persoane: 5
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 400g faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 100g zahar
  • 160 g de unt Elle&Vire
  • 1 ou
  • 1 lingura de esenta de vanilie
  • 1 lingura de esenta de migdale
  • Zahar pudra
  1. Instructiuni
  2. Cantariti untul pentru a va asigura ca aveti exact 160 de grame si apoi topiti-l intr-o craticioara la foc mic.
  3. Intr-un bol amestecati faina, praful de copt, oul, zaharul si esentele.
  4. Adaugati incet untul topit (asigurati-va ca nu este fierbinte).
  5. Amestecati toate ingredientele si framantati. Dupa ce aluatul capata o consistenta omogena si elastica, inveleti-l in folie de plastic si lasati-l la frigider 2 ore.
  6. Dupa ce aluatul s-a racit complet, intindeti-l pe o suprafata pudrata cu faina. Foaia intinsa trebuie sa aiba maxim 2mm
  7. Taiati formele preferate pentru biscuiti, rotunde, patrate, cu model sau fara, dupa care asezati biscuitii pe o tava tapetata cu hartie de copt.
  8. Coaceti la 200 de grade celsius timp de 8-9 minute sau pana cand capata o margine maroniu-aurie. La final presarati zahar pudra si bucurati-va pana la o saptamana de ei, alaturi de cafea, ceai, dulceata sau chiar un rose rece.