Biscuitii copilariei noastre sunt mai usor de facut decat ati fi crezut. Aveti nevoie de un unt de calitate (eu am folosit Elle & Vire) pentru a obtine textura perfecta si esenta de migdale pentru a da gustul specific al acestor biscuiti. Toate celelalte ingrediente sunt sigura ca sunt deja in bucataria voastra.
Reteta
- Timp de gatire: 140min
- Persoane: 5
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 400g faina
- 1 lingurita de praf de copt
- 100g zahar
- 160 g de unt Elle&Vire
- 1 ou
- 1 lingura de esenta de vanilie
- 1 lingura de esenta de migdale
- Zahar pudra
- Instructiuni
- Cantariti untul pentru a va asigura ca aveti exact 160 de grame si apoi topiti-l intr-o craticioara la foc mic.
- Intr-un bol amestecati faina, praful de copt, oul, zaharul si esentele.
- Adaugati incet untul topit (asigurati-va ca nu este fierbinte).
- Amestecati toate ingredientele si framantati. Dupa ce aluatul capata o consistenta omogena si elastica, inveleti-l in folie de plastic si lasati-l la frigider 2 ore.
- Dupa ce aluatul s-a racit complet, intindeti-l pe o suprafata pudrata cu faina. Foaia intinsa trebuie sa aiba maxim 2mm
- Taiati formele preferate pentru biscuiti, rotunde, patrate, cu model sau fara, dupa care asezati biscuitii pe o tava tapetata cu hartie de copt.
- Coaceti la 200 de grade celsius timp de 8-9 minute sau pana cand capata o margine maroniu-aurie. La final presarati zahar pudra si bucurati-va pana la o saptamana de ei, alaturi de cafea, ceai, dulceata sau chiar un rose rece.