Acest desert este tare iubit in familia noastra si nimeni nu poate refuza un ecler glazurat si plin cu crema de ciocolata. E o combinatie delicioasa dintre o crusta frageda cu multa ciocolata si o umplutura decadenta de mascarpone cu cacao.
Aceasta reteta a fost prima care mi-a venit in minte atunci cand am gusta prima lingurita din delicioasa crema de MascarponeChoco de la Delaco. O iubesc! Si cred ca ne va usura mult pregatirea deserturilor pentru ca acum putem pregati cu minim de efort prajituri cu crema ca la cofetarie. Daca mai adaugi un ingredient sau doua obtii umplutura perfecta nu doar pentru eclere, dar si pentru torturi, mousseuri sau lava cake.
Va povestesc mai jos cum am pregatit o tava uriasa plina cu eclere perfecte.
Reteta
- Timp de gatire: 90 min
- Persoane: 10
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- Pentru aluat: 150ml lapte
- 150ml apa
- 120g unt gras
- 250g faina
- 6 oua
- un praf de sare
- Pentru crema: 750g Mascarpone Choco
- 200ml frisca lichida
- 100g zahar
- Pentru glazura: 250g zahar pudra
- 50g cacao
- 50g unt
- 80ml apa
- Instructiuni
- Incepeti prin a pune la fiert apa, laptele, sarea si untul. Amestecati si lasati sa fiarba 1 minut dupa ce tot amestecul e complet omogen.
- Reduceti focul la minim si adaugati rapid faina. Amestecati cat de repede puteti pana cand obtineti un aluat omogen, pastos si ferm. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca.
- Dupa ce aluatul s-a racit adaugati ouale si mixati rapid. Veti obtine un aluat cremos si lipicios.
- Folosind un pos sau o punguta taiata la varf, modelati pe o tava tapetata cu hartie de copt eclerele. Le puteti face lungi, scurte sau chiar rotunde. Puteti corecta capetele eclerelor cu degetul inmuiat in putina apa rece.
- Puneti la copt timp de 10 minute la 220C fara ventilatie si apoi inca 15 minute la 180C cu ventilatie.
- Intre timp pregatiti crema: intr-un bol larg mixati crema de mascarpone, frisca si zaharul, pana cand obtineti o crema omogena si ferma. Mutati la frigider.
- Acum puteti pregati si glazura: Intr-o cratita micuta fierbeti apa, untul, zaharul si cacao pana cand obtineti un amestec subtire si omogen. Amestecati constant pentru a nu ramane cocoloase.
- Dupa ce eclerele s-au copt taiati-le in doua pe lungime.
- Folosind un pos umpleti jumatatile de jos cu crema si apoi asezati capacele ramase goale.
- Dupa ce glazura s-a racit o puteti turna peste cojile de ecler folosind o lingura.
- Decorati dupa preferinte. Eu am folosit fistic, nuci macinate si violete comestibile.
[…] facut acum cateva saptamani cele mai gustoase eclere cu ciocolata si mi-au mai ramas multe eclere neumplute, asa ca m-am gandit sa le dau un twist la polul opus si […]