Daca micutii vostri sunt la inceputul diversificarii si nu vreti sa ii expuneti inca la ingrediente foarte grase precum untul, acesta poate fi inlocuit cu mascarpone, o alternativa mai bogata in calciu si cu mai putine grasimi. La fel am facut si eu cu prima portie de biscuiti 100 pe care i-am facut Otiliei acum cativa ani. Ies la fel de moi si fragezi.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru 1 tava: 100g branza de vaci / ricotta
  • 100g mascarponei
  • 100g faina
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol amestecati cele 3 ingrediente pana cand obtineti un aluat ferm, omogen si elastic. Acoperiti cu folie sau puneti-l intr-o caserola si lasati-l la rece minim 30 de minute inainte de a modela biscuitii.
  3. Preincalziti cuptorul la 180C.
  4. Intindeti aluatul cu sucitorul dupa ce acesta s-a racit. Cu o forma speciala de taiat sau folosind un pahar decupati cerculete/stelute/inimioare etc (puteti face chiar si sub forma de saratele).
  5. Asezati biscuitii in tava (si daca doriti sa adaugati toppinguri ungeti bine cu un ou batut si seminte, ierburi etc).
  6. Coaceti timp de 20-25 de minute la 180C sau pana cand biscuitii cresc putin si devin aurii la suprafata.
  7. Ii puteti pastra proaspeti pana la 3-4 zile intr-o punguta ermetica sau caserola.