Daca micutii vostri sunt la inceputul diversificarii si nu vreti sa ii expuneti inca la ingrediente foarte grase precum untul, acesta poate fi inlocuit cu mascarpone, o alternativa mai bogata in calciu si cu mai putine grasimi. La fel am facut si eu cu prima portie de biscuiti 100 pe care i-am facut Otiliei acum cativa ani. Ies la fel de moi si fragezi.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- Pentru 1 tava: 100g branza de vaci / ricotta
- 100g mascarponei
- 100g faina
- Instructiuni
- Intr-un bol amestecati cele 3 ingrediente pana cand obtineti un aluat ferm, omogen si elastic. Acoperiti cu folie sau puneti-l intr-o caserola si lasati-l la rece minim 30 de minute inainte de a modela biscuitii.
- Preincalziti cuptorul la 180C.
- Intindeti aluatul cu sucitorul dupa ce acesta s-a racit. Cu o forma speciala de taiat sau folosind un pahar decupati cerculete/stelute/inimioare etc (puteti face chiar si sub forma de saratele).
- Asezati biscuitii in tava (si daca doriti sa adaugati toppinguri ungeti bine cu un ou batut si seminte, ierburi etc).
- Coaceti timp de 20-25 de minute la 180C sau pana cand biscuitii cresc putin si devin aurii la suprafata.
- Ii puteti pastra proaspeti pana la 3-4 zile intr-o punguta ermetica sau caserola.