Baklava cu nuci si fistic – gata in mai putin de 1 ora! Da, se poate si e incredibil de parfumata, crocanta, insiropata, mi-nu-na-ta!
Desi e o reteta atat de simpla, cu putine ingrediente, e foarte important sa ne asiguram ca folosim nuci proaspete, miere delicata ca aroma, coaja bio de lamaie si ingredientul cheie, care leaga toata aceasta poveste: Untul – neaparat sa fie unul de cea mai buna calitate, cu un procent mare de grasime. Elle et Vire unt nesarat este fix ce avem nevoie pentru o baklava ca la carte.
Reteta
- Timp de gatire: 60 min
- Persoane: 8
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- Pentru placintele: 1 pachet foi de placinta;
- 600g nuci macinate
- lingurita scortisoara
- Pentru sirop: 300g zahar
- 100ml miere
- 300ml apa
- coaja rasa de la o lamaie
- Extra: 300g unt
- 100g fistic macinat
- Instructiuni
- Incepeti prin a pregati siropul, fierbeti impreuna apa, zaharul, mierea si coaja de lamaie – pana cand zaharul este complet topit.
- Pregatiti si umplutura amestecand intr-un bol nuca si scortisoara.
- Apoi modelati placintelele intinzand pe rand cate o foaie de placinta, pe care o ungeti foarte bine cu untul Elle & Vire topit.
- Presarati amestecul de nuca pe toata suprafata foii de placinta si rulati strans.
- Intr-o tava tapetate cu hartie de copt asezati fiecare cilindru si repetati pana cand folositi toate ingredientele ramase.
- Ungeti bine cu unt toata suprafata placintelelor si folosind un cutit portionati fiecare baklava (aproximativ 7 cm lungime).
- Coaceti timp de 10-15 minute la 180C, caldura sus & jos, cu ventilatie.
- Peste baklavaua fierbinte se toarna siropul fiert anterior si se decoreaza cu fisticul macinat.
- Lasati la rece minim 5 ore pentru a se insiropa bine.