Baklava cu nuci si fistic – gata in mai putin de 1 ora! Da, se poate si e incredibil de parfumata, crocanta, insiropata, mi-nu-na-ta!

Desi e o reteta atat de simpla, cu putine ingrediente, e foarte important sa ne asiguram ca folosim nuci proaspete, miere delicata ca aroma, coaja bio de lamaie si ingredientul cheie, care leaga toata aceasta poveste: Untul – neaparat sa fie unul de cea mai buna calitate, cu un procent mare de grasime. Elle et Vire unt nesarat este fix ce avem nevoie pentru o baklava ca la carte.

Reteta

  • Timp de gatire: 60 min
  • Persoane: 8
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru placintele: 1 pachet foi de placinta;
  • 600g nuci macinate
  • lingurita scortisoara
  • Pentru sirop: 300g zahar
  • 100ml miere
  • 300ml apa
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Extra: 300g unt
  • 100g fistic macinat
  1. Instructiuni
  2. Incepeti prin a pregati siropul, fierbeti impreuna apa, zaharul, mierea si coaja de lamaie – pana cand zaharul este complet topit.
  3. Pregatiti si umplutura amestecand intr-un bol nuca si scortisoara.
  4. Apoi modelati placintelele intinzand pe rand cate o foaie de placinta, pe care o ungeti foarte bine cu untul Elle & Vire topit.
  5. Presarati amestecul de nuca pe toata suprafata foii de placinta si rulati strans.
  6. Intr-o tava tapetate cu hartie de copt asezati fiecare cilindru si repetati pana cand folositi toate ingredientele ramase.
  7. Ungeti bine cu unt toata suprafata placintelelor si folosind un cutit portionati fiecare baklava (aproximativ 7 cm lungime).
  8. Coaceti timp de 10-15 minute la 180C, caldura sus & jos, cu ventilatie.
  9. Peste baklavaua fierbinte se toarna siropul fiert anterior si se decoreaza cu fisticul macinat.
  10. Lasati la rece minim 5 ore pentru a se insiropa bine.