Siropul de dovleac este delicios in celebrul Pumpkin Spice Latte, dar si pe pancakes, pe paine cu unt de arahide, in terciurile de ovaz sau cam peste orice desert, chiar si cocktailuri. E gata in doar 10 minute si nu aveti nevoie de multe ingrediente.
Pentru un Pumpkin Spice Latte de exemplu, aveti nevoie de 2 linguri din acest sirop, 100ml espresso si 100ml spuma de lapte.
Reteta
- Timp de gatire: 10 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 1 cana de dovleac ras
- 1 cana de apa
- 1 lingura de scortisoara
- 3 sferturi de cana de zahar
- 1 lingurita de extract de vanilie/esenta de vanilie
- Instructiuni
- Taiati dovleacul bucati pe care apoi le dati prin razatoarea mare.
- Intr-o tigaie incinsa amestecati constant dovleacul.
- Dupa 2-3 minute adaugati apa, scortisoara, vanilia si zaharul si lasati sa fiarba pana cand acestea se coaguleaza si zaharul este complet caramelizat.
- Amestecul rezultat se omogenizeaza intr-un blender la viteza maxima, pentru o textura super fina.
- Turnati intr-un borcan si pastrati-l la frigider toata toamna si iarna ce urmeaza.
- Serviti in cafea, cocktailuri sau peste deserturi.
[…] Checul marmorat merita un twist de toamna, asa ca am adaugat in el dovleac si scortisoara si am facut un Chec Pumpkin Spice nemaipomenit. Moale, usor umed, perfect langa un latte fierbinte. Se face extrem de usor. Merge de minune si feliat, cu cateva lingurite de sirop de dovleac. […]