Baghetele acestea ies perfecte mereu si de aceasta data am zis sa le incerc si cu rosii uscate & branza Chedar. Nu va puteti imagina cat de bune au fost, pufoase, crocante, aromate si miroseau ge-ni-al!
Nici nu aveau cum sa iasa altfel, dupa ce aluatul a fost bine bine framantat de mixerul meu Cuisinart, care l-a trecut prin toate cele 12 trepte de viteza. Am pus capacul de dozare si am lasat minunatia la dospit. Cand m-am intors aveam o perna pufoasa si parfumata in bol, o sa vedeti si voi in video.
Mixerul meu Cuisinart are un bol mare de inox de 5,2L in care am putut amesteca toate cele pentru 4 baghete mari.
In perioada aceasta il gasiti la un pret special pe siteul Cuisinart Romania pentru ca e chiar acum Black Friday si ne putem bucura cu totii de cele mai mari reduceri din an, de chiar si pana la 50% (veti gasi in oferta atat mixerul, dar si alte electrocasnice la care poate visati). Vi-l recomand nu doar pentru paine, dar si pentru creme, aluaturi moi, ferme, piure fin and many more!
Sa va zic de baghete, nu?
Ingrediente:
- Pentru 4 baghete: -700g faina
- -420ml apa calduta
- -10g drojdie
- -5g zahar
- -10g sare
- -50g rosii uscate tocate
- -100g branza Chedar taiata bucatele mici
- -Extra: ulei de masline & faina
Instructiuni video mai jos:
- -In bolul mixerului puneti: zaharul, drojdia, faina si apa.
- -Mixati la viteza mica pana la omogenizare, cresteti treptat viteza si mixati inca 5-6 minute.
- -Lasati la dospit pana cand aluatul isi dubleaza volumul.
- -Adaugati sarea si mixati la viteza medie inca 2 minute. Tot acum adaugati si rosiile & branza.
- -Lasati la dospit inca 30 de minute sau pana cand isi dubleaza aluatul din nou volumul.
- -Pe o suprafata pudrata cu faina sau stropita cu ulei de masline, modelati baghetele ca in video.
- -Asezati in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si lasati la dospit cat se incalzeste cuptorul la 200C.
- -Inainte de a coace, stropiti baghetele cu ulei de masline si pudrati faina pentru o crusta extra crispy.
- -Coaceti timp de 20-25 de minute sau pana cand baghetele devin ferme si au o crusta crocanta la exterior.
De-li-ciossss, nu?