Dupa amiezile de toamna par facute pentru framantat un aluat moale de casa si copt ceva delicios. Cornurile acestea cu cascaval va vor umple sufletul de bucurie si relaxare de la primul praf de faina amestecat in bol si pana la prima muscatura dintr-un corn moale si pufos.
Aluatul este acelasi de care v-am mai povestit de multe ori, simplu, facut doar din faina, apa, drojdie si putin ulei de masline, iar umplutura este un amestec minunat de sos de rosii cu busuioc si cascaval DeSenvis de la Delaco.
Cornurile acestea sunt numai bune pentru un pachetel de scoala alaturi de legume, un pranz rapid la birou cu iaurt si pot fi o metoda minunata de a salva resturi #DeNearuncat de prin frigider.
Reteta
- Timp de gatire: 60 min
- Persoane: 6
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 550g faina
- 350ml apa calduta
- 10g de drojdie uscata sau 10g de drojdie proaspata
- 10g sare
- 2 linguri ulei de masline
- Pentru umplutura: 150ml sos de rosii/sos de rosii + busuioc
- 350g cascaval DeSenvis Delaco
- Pentru topping: 1 ou
- Instructiuni
- Se amesteca drojdia cu apa calduta pana cand aceasta este complet dizolvata, adaugati treptat faina in timp ce amestecati cu o lingura.
- Adaugati sarea si amestecati (veti obtine un aluat moale si usor lipicios).
- Adaugati uleiul de masline si framantati pana cand aluatul devine omogen si lucios.
- Acoperiti aluatul si lasati-l sa creasca aproximativ 30 de minute.
- Dupa ce aluatul a dospit suficient intindeti-l cu un sucitor pe o suprafata pudrata cu faina sau bine unsa cu ulei. Foaia de aluat ar trebui sa aiba aproximativ 1cm grosime.
- Taiati triunghiuri mari pe toata suprafata aluatului (ca in imaginea de mai jos).
- Intindeti pe fiecare triunghi cate o lingura de sos de rosii.
- Taiati cascavalul in bastonase groase de aproximativ 2 cm si la baza fiecarui triunghi asezati cate o bucata. Rulati dinspre baza catre varful triunghiului.
- Mutati cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ungeti cu ou batut din abundenta.
- Daca va mai ramane cascaval in plus radeti peste cornurile unse cu ou.
- Preincalziti cuptorul la 190C si coaceti timp de 20-25 de minute sau pana cand cornurile sunt pufoase si aurii la exterior.