Daca si pe voi va mai apuca poftele de ceva cu iz oriental, dar gata in 30 de minute, acest curry cu cartofi dulci e fix ce va trebuie.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor
  • INGREDIENTE
  • 300g orez
  • 1 lingurita de sare
  • 50 g de migdale
  • Frunze de busuioc
  • 3 cartofi dulci
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras
  • 100g mazare
  • 1 avocado copt
  • 1 morcov
  • 2 linguri de curry
  • 200 ml smantana de gatit sau lapte de cocos
  1. Instructiuni
  2. Fierbeti orezul in apa cu sare pana cand acesta capata consistenta dorita, il puteti face fie lipicios, fie usor “al dente”
  3. Intr-o tigaie prajiti putin migdalele pe care apoi le adaugati in orezul fiert, impreuna cu frunzulitele de busuioc
  4. Intr-o alta tigaie caliti ceapa taiata marunt (nu am folosit ulei, am pus-o in tigaia incinsa dupa care am adaugat apa cat sa inceapa sa sfaraie).
  5. Adaugati morcovul taiat rondele, mazarea, ardeiul gras si cartofii dulci taiati cuburi.
  6. Acoperiti si lasati aromele sa se intrepatrunda aproximativ 10 minute, adaugati apa daca mai este necesar, suficient cat sa se poata inabusi.
  7. Cand legumele devin moi adaugati praful de curry si amestecati cu smantana lichida sau laptele de cocos.
  8. Serviti fierbinte, alaturi de orezul cu migdale, mult sos de curry si avocado feliat.