Daca si pe voi va mai apuca poftele de ceva cu iz oriental, dar gata in 30 de minute, acest curry cu cartofi dulci e fix ce va trebuie.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- INGREDIENTE
- 300g orez
- 1 lingurita de sare
- 50 g de migdale
- Frunze de busuioc
- 3 cartofi dulci
- 1 ceapa mare
- 1 ardei gras
- 100g mazare
- 1 avocado copt
- 1 morcov
- 2 linguri de curry
- 200 ml smantana de gatit sau lapte de cocos
- Instructiuni
- Fierbeti orezul in apa cu sare pana cand acesta capata consistenta dorita, il puteti face fie lipicios, fie usor “al dente”
- Intr-o tigaie prajiti putin migdalele pe care apoi le adaugati in orezul fiert, impreuna cu frunzulitele de busuioc
- Intr-o alta tigaie caliti ceapa taiata marunt (nu am folosit ulei, am pus-o in tigaia incinsa dupa care am adaugat apa cat sa inceapa sa sfaraie).
- Adaugati morcovul taiat rondele, mazarea, ardeiul gras si cartofii dulci taiati cuburi.
- Acoperiti si lasati aromele sa se intrepatrunda aproximativ 10 minute, adaugati apa daca mai este necesar, suficient cat sa se poata inabusi.
- Cand legumele devin moi adaugati praful de curry si amestecati cu smantana lichida sau laptele de cocos.
- Serviti fierbinte, alaturi de orezul cu migdale, mult sos de curry si avocado feliat.