Printre salate, pizza, paste si alte nebunii rapide, din cand in cand ne mai ia si cate un dor de ardei umpluti, nu-i asa? Acestia o sa va placa mult daca sunteti vegani, vegetarieni, tineti post sau pur si simplu vreti o masa usoara, fara carne. Am inlocuit carnea cu tofu bine sfaramat si a dat umpluturii o textura minunata, am mai pus si ciuperci, morcovi, sos de rosii si condimente ce au parfumat totul in cel mai apetisant mod.

Reteta
- Timp de gatire: 60 min
- Persoane: 5
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 1 morcov mediu
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- 100g ciuperci
- 150g tofu scurs de apa si sfaramat
- 200ml pasta de tomate
- 1 legatura marar proaspt
- 150g orez
- 6 ardei rosii mari
- 1 lingura ulei de masline
- sare, piper, cimbru uscat (dupa gust)
- Instructiuni
- Pregatiti legumele pentru umplutura astfel: morcovul ras se amesteca cu ceapa, ardeiul si ciupercile, toate taiate cubulete. Se calesc apoi in uleiul de masline impreuna cu tofu bine sfaramat si scurs anterior de apa.
- Cand legumele capata o nuanta aurie se adauga 2-3 linguri de apa si orezul.
- Cand lichidul este absorbit aproape in totalitate de orez, adaugati 2 linguri de pasta de tomate, presarati cimbru, sare, piper si 250ml de apa. Lasati la fiert pana cand lichidul este absorbit.La final adaugati si mararul taiat marunt.
- Cat timp amestecul de legume ajunge la temperatura camerei, curatati ardeii pe interior de seminte si pielite. Pastrati capacele cu codita.
- Umpleti pe rand fiecare ardei cu amestecul de legume si tofu si asezati ardeii circular intr-o oala speciala din lut sau intr-o oala antiaderenta.
- Acoperiti cu apa si restul de pasta de tomate (optional adaugati extra cimbru) si lasati la fiert aproximativ o ora (sau pana cand ardeii capata o textura moale, usor de taiat – aici durata va fi influentata de grosimea ardeilor si cat de mari sunt acestia).
- Serviti cu smantana sau iaurt grecesc, iar pentru varianta vegana puteti incerca smantana din soia sau iaurt de cocos. Nu uitati de ardeiul iute, mamaliguta sau painea proaspat scoasa din cuptor.
[…] Fasole batuta Cu sos de ceapa calita Falafel Reteta clasica Supa crema de ciuperci si naut Ardei umpluti cu tofu Vegani/ De post Lipii dintr-un singur ingredient: Linte rosie Cele mai bune snitele de soia In crusta de susan […]