Saptamana Bucatariei Italiene in lume se apropie de final, dar sa fim sinceri, vom continua sa o sarbatorim tot anul cu paste, pizza, sosuri aromate si branzeturi delicioase, nu? Ba chiar poate dupa aceasta saptamana incepem sa acordam o mai mare atentie modului in care folosim ingredientele din bucatarie.

Va povesteam ca bucataria italiana m-a inspirat mult cand vine vorba de refolosirea ingredientelor #DeNearuncat si am apreciat mereu creativitatea gospodinelor ce refoloseau pastele ramase de la o masa, transformandu-le apoi in budinci, resturi de prin frigider transformate in Frittata sau toppinguri pe pizza.Asa a luat nastere si preparatul pe care il vom pregati azi impreuna.“Arancini”sunt niste bile facute din orezul ramas de la prepararea altor retete, condimentate, umplute cu sosuri sau branzeturi, tavalite bine prin pesmet si coapte sau prajite rapid.

O sa va placa la nebunie crusta aurie, crocanta si umplutura de sos Bolognese si mozzarella care se intinde.Eu am folosit sos Bolognese vegetarian si cateva cubulete de mozzarella italiana, dar se pot folosi si alte produse originale precum parmigiano reggiano sau grana padano. Va fi delicios oricum, promit!