Am avut o revelatie! Daca intinzi frumos un blat elastico-pufos de pizza, un strat generos de sos de rosii, legume multe, branza rasa si cu o lingura apoi, faci niste ”cuiburi” pentru doua oua ochiuri, obtii cea mai buna reteta de mic-dejun-pranz-cina. Am numit-o “Shakshuka Pizza” pentru ca imbina doua feluri de mancare delicioase si perfect potrivite impreuna.

Un mare plus e si faptul ca puteti salva o gramada de ingrediente #DeNearuncat pe care le mai aveti prin frigider.

Reteta

  • Timp de gatire: 140 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • 500g de faina
  • 10g de sare
  • 300 ml de apa calduta
  • 10g de drojdie uscata / 20g de drojdie proaspata
  • 100ml sos de rosii/pasta de tomate
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 1 dovlecel
  • 2 rosii
  • 4 oua
  • 150g de branza rasa (eu am folosit mozzarella)
  • Sare, piper, busuioc proaspat
  • 2 linguri de ulei de masline
  1. Instructiuni
  2. Pregatiti aluatul pentru blatul de pizza astfel: Dizolvati drojdia in apa calduta si apoi amestecati cu faina si sarea. Framantati pana cand obtineti un aluat elastic si omogen. Acoperiti si lasati sa creasca timp de o ora.
  3. Dupa o ora framantati din nou aluatul timp de 2-3 minute si acoperiti pentru inca o ora.
  4. Preincalziti cuptorul la temperatura maxima, radeti branza si feliati legumele
  5. Intindeti aluatul pe o tava tapetata cu hartie de copt si ulei de masline.
  6. Intindeti sosul de rosii, legumele feliate si branza. Cu o lingura faceti 4 “cuiburi” pentru cele 4 oua pe care le spargeti in acestea. Presarati sare si piper.
  7. Lasati la cuptor timp de 15 minute la temperatura maxima sau pana cand capata o culoare aurie, branza este topita si ouale gatite. Serviti cu busuioc proaspat deasupra.