Am avut o revelatie! Daca intinzi frumos un blat elastico-pufos de pizza, un strat generos de sos de rosii, legume multe, branza rasa si cu o lingura apoi, faci niste ”cuiburi” pentru doua oua ochiuri, obtii cea mai buna reteta de mic-dejun-pranz-cina. Am numit-o “Shakshuka Pizza” pentru ca imbina doua feluri de mancare delicioase si perfect potrivite impreuna.
Un mare plus e si faptul ca puteti salva o gramada de ingrediente #DeNearuncat pe care le mai aveti prin frigider.
Reteta
- Timp de gatire: 140 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Medie
- Ingrediente
- 500g de faina
- 10g de sare
- 300 ml de apa calduta
- 10g de drojdie uscata / 20g de drojdie proaspata
- 100ml sos de rosii/pasta de tomate
- 1 ceapa
- 1 ardei
- 1 dovlecel
- 2 rosii
- 4 oua
- 150g de branza rasa (eu am folosit mozzarella)
- Sare, piper, busuioc proaspat
- 2 linguri de ulei de masline
- Instructiuni
- Pregatiti aluatul pentru blatul de pizza astfel: Dizolvati drojdia in apa calduta si apoi amestecati cu faina si sarea. Framantati pana cand obtineti un aluat elastic si omogen. Acoperiti si lasati sa creasca timp de o ora.
- Dupa o ora framantati din nou aluatul timp de 2-3 minute si acoperiti pentru inca o ora.
- Preincalziti cuptorul la temperatura maxima, radeti branza si feliati legumele
- Intindeti aluatul pe o tava tapetata cu hartie de copt si ulei de masline.
- Intindeti sosul de rosii, legumele feliate si branza. Cu o lingura faceti 4 “cuiburi” pentru cele 4 oua pe care le spargeti in acestea. Presarati sare si piper.
- Lasati la cuptor timp de 15 minute la temperatura maxima sau pana cand capata o culoare aurie, branza este topita si ouale gatite. Serviti cu busuioc proaspat deasupra.