Nu va puteti imagina caaaat de buni sunt ardeii acestea “Arancini” umpluti cu un amestec delicios de orez, mozzarella si legume colorate. Se fac rapid in cuptor si puteti folosi orice legume aveti in frigider, orice tip de branza si cateva linguri de orez fiert. Rezultatul e minunat!
Pentru aceasta reteta am folosit legume proaspete de la prietenii mei Froopt.ro care livreaza oriunde in tara fructe si legume certificate eco, gustari pentru cei mici, produse de bacanie si multe altele. E atat de usurator sa scapi de grija cumparaturilor si sa stii ca ele ajung la tine acasa a doua zi dupa ce le-ai cumparat, proaspete si gustoase provenind de la producatori bio.
Hai sa va arat cum am pregatit aceste bunatati.
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 4 ardei mari
- 100g de orez
- 300ml apa
- sare si piper dupa gust
- 2-3 catei de usturoi sau usturoi verde
- 10 rosii cherry
- 1 ceapa mica
- 2 fire ceapa verde
- 200g mozzarella taiata cubulete
- 2 linguri sos de tomate
- Instructiuni
- Incepeti prin a fierbe orezul. Condimentati dupa gust.
- Amestecati orezul cu rosiile, usturoiul, ceapa si ceapa verde (taiate marunt). Adaugati sucul de rosii si amestecati.
- Taiati ardeii pe jumatate si curatati interiorul.
- Umpleti cu amestecul de orez si puneti deasupra cuburile de mozzarella si cateva firicele de ceapa verde sau alte verdeturi tocate marunt.
- Asezati in tava si coaceti in cuptorul preincalzit la 200C timp de 20 de minute sau pana cand branza se topeste si capata o crusta aurie.
- Savurati cu o lingura generoasa de smantana sau iaurt grecesc.