Am pentru voi o portie de vafe pufoase, sanatoase, 100% vegane si fara gluten. Sunt indulcite cu banane, deci nu au nici pic de zahar si sunt bogate in fibre pentru ca am folosit fulgi de ovaz. Se potrivesc tare bine cu unt de arahide, dulceata de fructe sau toppinguri de fructe proaspete.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 2 banane
- 220g fulgi de ovaz fara gluten
- 20ml ulei
- 250g lapte vegetal
- 10g praf de copt
- Extra: putin ulei pentru uns aparatul de facut vafe
- Instructiuni
- Intr-un bol mixati toate ingredientele de mai sus pana cand obtineti o compozitie cremoasa si omogena.
- Folosind o pensula intindeti putin ulei pe placile aparatului de facut vafe.
- Cand acesta este bine incins turnati cate 2 linguri din amestec pe fiecare forma.
- Coaceti timp de 3-4 minute sau pana cand vafele sunt bine rumenite si ferme pe ambele parti.
- Savurati-le cu toppingurile preferate si fructe proaspete.