Vongole cu sos de vin si unt – Un preparat care te trimite intr-o calatorie cu parfum de mare, scoici si vin: Vongole cu sos de vin si unt. Sosul acesta aromat este tot ce ti-ai putea dori de la o masa rapida de vara, dar totusi sofisticata, ca la restaurant.

Untul Elle & Vire si vinul rose sec sunt un duo fabulos in combinatie cu orice fructe de mare.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 3
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • 50g unt
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 1 rosie
  • 1 ardei rosu
  • 150ml vin rose sec
  • 1 lingurita cimbru
  • sare si piper dupa gust
  • 700g vongole proaspete/congelate
  • patrunjel proaspat tocat
  1. Instructiuni
  2. Intr-o tigaie incinsa topiti untul pe jumatate.
  3. Adaugati legumele tocate si caliti pana cand devin moi si untul este topit complet.
  4. Adaugati vongolele si amestecati in sosul de unt fierbinte pana cand se deschid complet.
  5. Turnati si vinul peste scoici si apoi fierbeti 6-7 minute.
  6. Presarati sare, piper si cimbru.
  7. Serviti intr-un bol larg pentru a va putea bucura de sosul minunat de unt si vin.
  8. Presarati patrunjel si savurati cu felii prajite de bagheta.