Vongole cu sos de vin si unt – Un preparat care te trimite intr-o calatorie cu parfum de mare, scoici si vin: Vongole cu sos de vin si unt. Sosul acesta aromat este tot ce ti-ai putea dori de la o masa rapida de vara, dar totusi sofisticata, ca la restaurant.
Untul Elle & Vire si vinul rose sec sunt un duo fabulos in combinatie cu orice fructe de mare.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 3
- Dificultate: Medie
- Ingrediente
- 50g unt
- 3 catei de usturoi
- 1 ceapa mica
- 1 rosie
- 1 ardei rosu
- 150ml vin rose sec
- 1 lingurita cimbru
- sare si piper dupa gust
- 700g vongole proaspete/congelate
- patrunjel proaspat tocat
- Instructiuni
- Intr-o tigaie incinsa topiti untul pe jumatate.
- Adaugati legumele tocate si caliti pana cand devin moi si untul este topit complet.
- Adaugati vongolele si amestecati in sosul de unt fierbinte pana cand se deschid complet.
- Turnati si vinul peste scoici si apoi fierbeti 6-7 minute.
- Presarati sare, piper si cimbru.
- Serviti intr-un bol larg pentru a va putea bucura de sosul minunat de unt si vin.
- Presarati patrunjel si savurati cu felii prajite de bagheta.