Vinetele pane sunt foarte usor de facut, dar poate multi dintre voi ezita sa le pregateasca atunci cand implica ulei si prajeala. Worry no more! Am gasit reteta perfecta, fara pic de ulei, pentru vinete aurii si crocante, gatite la cuptor.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 1 vanata mare sau 2 mici
- 1 lingurita de sare
- 2 oua
- 200g de pesmet (daca nu aveti pesmet, puteti inlocui cu faina de porumb sau grau / pentru varianta fara gluten puteti folosi si faina de ovaz – fulgi de ovaz macinati in blender
- 1 lingurita de boia dulce / afumata
- 1 lingurita de oregano
- 1 Lamaie
- Pentru sos: 150ml iaurt grecesc
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita de sare
- 1 lingura de mustar dulce
- 1 lingurita boia
- Instructiuni
- Spalati si feliati vinetele peste care pudrati cate un praf de sare, asezati feliile pe un servetel de hartie pentru a elimina surplusul de apa.
- Amestecati ouale cu un praf de sare si treceti apoi fiecare felie de vanata prin acest amestec.
- Treceti feliile de vanata prin pesmet sau faina de ovaz si apoi repetati: inca o data prin oua si inca o data prin pesmet.
- Asezati feliile de vanata pe o tava tapetata cu hartie de copt si presarati boia dulce. Pentru o textura extra crocanta puteti stropi cu cateva picaturi de ulei de masline.
- Lasati la copt in cuptorul preincalzit, timp de 20-25 minute la 200 de grade celsius (in acest timp intoarceti feliile de pe o parte pe alta cand devin crocante)
- Serviti cu cativa stropi de lamaie deasupra si alaturi de un sos de iaurt amestecat cu putin sare, usturoiul pisat, mustar si boia.