Vara asta am explorat o multime de retete cu vinete si astazi va voi prezenta o idee delicioasa pentru care aveti nevoie doar de cateva ingrediente, dar care se potrivesc atat de bine incat creeaza magie in farfurie. Sunt suculente si aromate cu mult busuioc, rosii, usturoi si bineinteles multa mozzarella topita.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 2 vinete
  • 4 cubulete de unt (aproximativ 10g fiecare)
  • 4 catei de usturoi
  • 4 rosii mari
  • 300g mozzarella
  • un praf de sare
  • busuioc proaspat
  • iaurt grecesc pentru servire
  1. Instructiuni
  2. Taiati vinetele in doua. Pe interior, folosind lama cutitului, crestati miezul in “x” fiecare jumatate de vanata.
  3. Presarati sare peste fiecare jumatate de vanata si lasati-le sa elibereze lichidul timp de aproximativ 5-10 minute. Stergeti apoi lichidul presand cu servetele de hartie.
  4. Pe o tava asezati jumatatile de vanata cu partea crestata in sus. Asezati cate un cub de unt pe fiecare si lasati sa se coaca aproximativ 15 minute la 200C (sau pana cand se strang si se inchid la culoare).
  5. Intr-un bol amestecati rosiile taiate marunt, usturoiul feliat sau zdrobit, mozzarella cubulete, un praf de sare si busuioc taiat marunt.
  6. Pe fiecare jumatate de vanata asezati cate o parte din amestecul de rosii cu mozzarella si lasati la copt inca 10-15 minute sau pana cand branza se topeste si capata o crusta aurie.
  7. Serviti vinetele fierbinti alaturi de un sos usor sau iaurt grecesc.