Crocante la exterior, moi in interior, din doar 5 ingrediente, aceste chiftelute sunt perfecte langa o salata, cu un sos aromat sau intr-un sandwich rapid.
Si nu aveti nevoie se sare sau ulei, pentru ca de acestea se va ocupa branza Cheddar de la Delaco, care pe langa gustul minunat, va da si culoare chiftelutelor.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 3
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 200g branza Cheddar rasa
- 250g linte fiarta sau conservata
- 1 lingura de susan alb
- 3 linguri de pesmet
- 1 lingurita cimbru/ cimbru lamaios
- Optional pentru sos: iaurt grecesc, usturoi si sare dupa gust.
- Instructiuni
- Intr-un bol amestecati branza Cheddar rasa, pesmetul, susanul, lintea si cimbru.
- Modelati sfere din acest amestec (diametru de aproximativ 3cm).
- Asezati chiftelutele spatiat (in timpul coacerii se vor topi si se vor intinde pe o suprafata putin mai mare).
- Preincalziti cuptorul la 180C si coaceti chiftelutele timp de aproximativ 10-15 minute sau pana cand capata o crusta aurie pe margine).
- Optional puteti pregati un sos din iaurt grecesc, un praf de sare si 2 catei de usturoi maruntiti.