Deserturile raw vegane mi-au parut mereu greu de facut si cu o durata de preparare prea lunga. Dar iata-ma acum, povestindu-va despre prima mea reteta de tort raw.
Am aplicat tot ce am invatat la cursul de deserturi raw de pe SevaBloom si a iesit o minunatie cu blat usor de alune de padure si o crema fina de zmeura si caju.
Iar procesul s-a dovedit a fi chiar mult mai simplu decat pentru un desert clasic.
Reteta
- Timp de gatire: 20 min
- Persoane: 6
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 150g alune de padure decojite
- 100g fulgi de ovaz
- 150g curmale
- 1 lingurita de nucsoara (sau scortisoara, sau amandoua pentru un boost de aroma)
- 150g zmeura congelata (sau alt fruct preferat)
- 100ml ulei de cocos
- 200g caju
- Zeama de la jumatate de lamaie
- 2linguri de sirop de agave (miere, sirop de curmale, zahar de cocos sau orice indulcitor preferati)
- Instructiuni
- Lasati alunele de padure, cajuul si curmalele la hidratat timp de minim 3-4 ore in apa, in boluri separate.
- Dupa ce acestea s-au hidratat si au devenit moi, se scurg se surplusul de apa.
- Intr-un blender mixati mai intai alunele de padure, ovazul, curmalele si nucsoara. Adaugati treptat cate o lingura de apa, pana cand capata consistenta de aluat sfaramicios.
- Aluatul rezultat il intindeti pe fundul unei tavi tapetate cu hartie de copt (eu am folosit o tava de 17cm diametru).
- Mixati apoi in blender uleiul de cocos, cajuul, zeama de lamaie si indulcitorul preferat. Cand crema a devenit omogena adaugati si amestecati incet zmeura (uleiul de cocos se va intari).
- Asezati crema de zmeura peste primul blat si presati bine cu mana. Lasati la congelator timp de minim 2 ore si apoi decorati si feliti inainte de servire.