Deserturile raw vegane mi-au parut mereu greu de facut si cu o durata de preparare prea lunga. Dar iata-ma acum, povestindu-va despre prima mea reteta de tort raw.

Am aplicat tot ce am invatat la cursul de deserturi raw de pe SevaBloom si a iesit o minunatie cu blat usor de alune de padure si o crema fina de zmeura si caju.

Iar procesul s-a dovedit a fi chiar mult mai simplu decat pentru un desert clasic.

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 6
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 150g alune de padure decojite
  • 100g fulgi de ovaz
  • 150g curmale
  • 1 lingurita de nucsoara (sau scortisoara, sau amandoua pentru un boost de aroma)
  • 150g zmeura congelata (sau alt fruct preferat)
  • 100ml ulei de cocos
  • 200g caju
  • Zeama de la jumatate de lamaie
  • 2linguri de sirop de agave (miere, sirop de curmale, zahar de cocos sau orice indulcitor preferati)
  1. Instructiuni
  2. Lasati alunele de padure, cajuul si curmalele la hidratat timp de minim 3-4 ore in apa, in boluri separate.
  3. Dupa ce acestea s-au hidratat si au devenit moi, se scurg se surplusul de apa.
  4. Intr-un blender mixati mai intai alunele de padure, ovazul, curmalele si nucsoara. Adaugati treptat cate o lingura de apa, pana cand capata consistenta de aluat sfaramicios.
  5. Aluatul rezultat il intindeti pe fundul unei tavi tapetate cu hartie de copt (eu am folosit o tava de 17cm diametru).
  6. Mixati apoi in blender uleiul de cocos, cajuul, zeama de lamaie si indulcitorul preferat. Cand crema a devenit omogena adaugati si amestecati incet zmeura (uleiul de cocos se va intari).
  7. Asezati crema de zmeura peste primul blat si presati bine cu mana. Lasati la congelator timp de minim 2 ore si apoi decorati si feliti inainte de servire.