O focaccia pufoasa e buna cu orice topping, dar daca o transformam in desert si adaugam un strat generos de crema de ciocolata obtinem un adevarat deliciu. O sa va aminteasca de painea cu crema de ciocolata din copilarie, va promit!
Reteta
- Timp de gatire: 60 min
- Persoane: 6
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 500g faina
- 350ml apa calda
- 50ml ulei de masline (pentru pus in tava)
- 10g sare
- 10g drojdie
- 200g crema de ciocolata
- Instructiuni
- Intr-un bol larg amestecati faina, apa calda, drojdia si sarea. Framantati manual sau folosind un robot special, pana cand acesta capata o textura omogena si elastica. Acoperiti si lasati sa creasca pana cand isi dubleaza volumul.
- Dupa ce aluatul a crescut suficient, intindeti pe o suprafata pudrata cu faina.
- Mutati aluatul intins intr-o tava/tigaie bine unsa cu ulei de masline si stropiti cu inca putin ulei de masline. Acoperiti si lasati din nou sa creasca pana isi dubleaza volumul.
- Dupa ce aluatul si-a dublat volumul in tava/tigaie, presati din loc in loc cu degetele, formand mici adancituri.
- Coaceti in cuptorul preincalzit timp de 15-20 de minute la 200C pana cand aluatul creste si marginile devin aurii si usor crocante.
- Cat focaccia este inca fierbinte intinde-ti crema de ciocolata pe toata suprafata aluatului.
- Savurati-o ca atare sau cu nuci, nuca de cocos sau fructe proaspete.