O focaccia pufoasa e buna cu orice topping, dar daca o transformam in desert si adaugam un strat generos de crema de ciocolata obtinem un adevarat deliciu. O sa va aminteasca de painea cu crema de ciocolata din copilarie, va promit!

Reteta

  • Timp de gatire: 60 min
  • Persoane: 6
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 500g faina
  • 350ml apa calda
  • 50ml ulei de masline (pentru pus in tava)
  • 10g sare
  • 10g drojdie
  • 200g crema de ciocolata
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol larg amestecati faina, apa calda, drojdia si sarea. Framantati manual sau folosind un robot special, pana cand acesta capata o textura omogena si elastica. Acoperiti si lasati sa creasca pana cand isi dubleaza volumul.
  3. Dupa ce aluatul a crescut suficient, intindeti pe o suprafata pudrata cu faina.
  4. Mutati aluatul intins intr-o tava/tigaie bine unsa cu ulei de masline si stropiti cu inca putin ulei de masline. Acoperiti si lasati din nou sa creasca pana isi dubleaza volumul.
  5. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul in tava/tigaie, presati din loc in loc cu degetele, formand mici adancituri.
  6. Coaceti in cuptorul preincalzit timp de 15-20 de minute la 200C pana cand aluatul creste si marginile devin aurii si usor crocante.
  7. Cat focaccia este inca fierbinte intinde-ti crema de ciocolata pe toata suprafata aluatului.
  8. Savurati-o ca atare sau cu nuci, nuca de cocos sau fructe proaspete.