Sigur va amintiti si voi tortul de biscuiti din copilarie. O idee nemaipomenit de simpla si gustoasa prin care mamele noastre faceau rapid ceva gustos, fara cuptor sau aragaz, din ingrediente pe care le aveau la indemana.

Astazi am folosit si eu aceeasi biscuiti populari, dar cu o umplutura densa si aromata: ganache de ciocolata.

Reteta

  • Timp de gatire: 60 min
  • Persoane: 9
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 400g frisca lichida indulcita
  • 400g ciocolata preferata
  • 27-30 de biscuiti populari
  • Pentru o tava de 19x27cm
  1. Instructiuni
  2. Intr-o cratita amestecati frisca lichida cu cubuletele de ciocolata si incalziti pana cand acestea sunt complet topite (atentie, nu fierbeti, opriti focul chiar si daca ciocolata nu e complet topita, amestecati in continuare si se va dizolva in frisca fierbinte).
  3. Lasati sa se raceasca pana cand crema devine ferma si usor de intins pe biscuiti (aproximativ 1 ora sau 30 de min in frigider).
  4. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt (pentru a scoate prajitura mai usor) asezati un strat din 9 biscuiti populari.
  5. Turnati si intindeti peste jumatate din ganacheul de ciocolata.
  6. Repetati cu inca un strat de biscuiti si unul de crema.
  7. Acoperiti cu ultimii 9 biscuiti si mutati totul in congelator pentru 1 ora (daca doriti sa il serviti imediat) sau peste noapte in frigider.
  8. Dupa racire feliati dupa forma biscuitilor.