Avem fani Tiramisu pe aici? Daca da, am reteta perfecta pentru voi, gata in mai putin de 30 de minute, fara oua in compozitie, doar cu o crema fina, usoara si aromata de mascarpone si frisca lichida.
Imi place sa folosesc Mascarpone Delaco in deserturile mele, dar in acest tiramisu se potriveste cel mai bine. Este usor de incorporat si formeaza crema perfecta impreuna cu frisca lichida. Hai sa va arat cat de usor se pregateste.
Reteta
- Timp de gatire: 20 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 250g Mascarpone Delaco
- 200ml frisca lichida
- 100g zahar
- 1 lingurita extract de vanilie
- 250g piscoturi
- 250ml cafea
- 2 linguri de cacao
- Instructiuni
- Intr-un bol larg mixati mascarpone, frisca lichida, zahar si vanilia.
- Intr-o tava de aproximativ 20×20 cm asezati un strat de piscoturi.
- Cu o lingura turnati jumatate din cantitatea de cafea peste piscoturi, pana cand acestea sunt umede – fara a deveni foarte moi.
- Asezati jumatate din crema de mascarpone peste piscoturi.
- Presarati un strat de cacao si repetati cu inca un rand de piscoturi cu cafea, crema si inca un strat de cacao.
- Lasati la frigider aproximativ 60 de minute inante de a servi.