Iubitori de rosii cu branza, ati copt vreodata telemeaua? Daca nu, va spun cu mana pe inima ca e absolut fabuloasa. Interiorul devine moale si usor cremos, in timp ce exteriorul devine crocant si auriu. Si daca o combinati cu rosii cherry coapte cu usturoi obtineti o combinatie de vis ce poate deveni un aperitiv delicios langa cateva felii de paine prajita.
La sfarsit in tava ramane o zeama numai buna sa inmoi un colt de paine in ea, partea mea preferata atunci cand gatesc orice cu rosii, recunosc.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- o bucata de telemea cat mai ferma (eu am folosit de capra)
- 200g rosii cherry
- o capatana de usturoi
- 1 lingurita oregano
- 20ml ulei de masline
- busuioc proaspat
- Instructiuni
- Incepeti prin a cresta telemeaua cu lama unui cutit (ca in imagine) si presati cu servetele de hartie pentru a absorbi surplusul de lichid.
- Asezati intr-o tava de copt. In jurul branzei asezati si rosiile cherry taiate pe jumatate.
- Taiati si usturoiul pe jumatate (pe orizontala) si asezati-l in tava.
- Stropiti cu ulei de masline pe branza, rosii si usturoi.
- Presarati oregano si coaceti timp de 30-35 de minute la 190C.
- Cand telemeaua este complet gatita si aurie scoateti din cuptor si presarati busuioc proaspat.
- Savurati cu felii de paine prajita.