Iubitori de rosii cu branza, ati copt vreodata telemeaua? Daca nu, va spun cu mana pe inima ca e absolut fabuloasa. Interiorul devine moale si usor cremos, in timp ce exteriorul devine crocant si auriu. Si daca o combinati cu rosii cherry coapte cu usturoi obtineti o combinatie de vis ce poate deveni un aperitiv delicios langa cateva felii de paine prajita.

La sfarsit in tava ramane o zeama numai buna sa inmoi un colt de paine in ea, partea mea preferata atunci cand gatesc orice cu rosii, recunosc.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • o bucata de telemea cat mai ferma (eu am folosit de capra)
  • 200g rosii cherry
  • o capatana de usturoi
  • 1 lingurita oregano
  • 20ml ulei de masline
  • busuioc proaspat
  1. Instructiuni
  2. Incepeti prin a cresta telemeaua cu lama unui cutit (ca in imagine) si presati cu servetele de hartie pentru a absorbi surplusul de lichid.
  3. Asezati intr-o tava de copt. In jurul branzei asezati si rosiile cherry taiate pe jumatate.
  4. Taiati si usturoiul pe jumatate (pe orizontala) si asezati-l in tava.
  5. Stropiti cu ulei de masline pe branza, rosii si usturoi.
  6. Presarati oregano si coaceti timp de 30-35 de minute la 190C.
  7. Cand telemeaua este complet gatita si aurie scoateti din cuptor si presarati busuioc proaspat.
  8. Savurati cu felii de paine prajita.