Daca sunteti in cautarea unui tip special de paine pe care sa o puneti pe masa cu ocazia unui eveniment alaturi de cei dragi, atunci aceste Pretzel buns – Chifle bavareze umplute cu mult cascaval Delaco ii vor impresiona de la prima inghititura. Au o crusta crocanta, lucioasa, sunt aromati si cu un interior pufos, care se potriveste de minune cu branza topita.

Reteta

  • Timp de gatire: 60 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • Pentru aluat: 500g faina alba
  • 50g unt
  • 7g drojdie uscata
  • 10g zahar
  • 10g sare
  • 280ml apa calduta
  • sare grunjoasa pentru decorat
  • Pentru fiert: 2L apa
  • 50g bicarbonat
  • Pentru umplutura: 200g cascaval Delaco
  1. Instructiuni
  2. Se framanta un aluat din faina, unt, drojdie, zahar, sare si apa. Se acopera si se lasa la dospit 15-20 de minute.
  3. Aluatul ar trebui sa aiba o textura ferma, dar elastica si foarte putin lipicioasa. Incepeti modelarea chiflelor prin a imparti aluatul in 9 bucati egale (puteti folosi si un cantar pentru a va asigura ca sunt egale).
  4. Din fiecare bucata de aluat intindeti un cerculet de aluat. Asezati in mijloc cate un cub de cascaval Delaco si modelati chiflele aducand spre centru marginile.
  5. Asezati intr-o tava intinsa si acoperiti. Lasati la dospit la temperatura cameri timp de 30 de minute. Apoi mutati la rece pentru inca 30 de minute.
  6. Preincalziti cuptorul la maxim si puneti apa si bicarbonatul la fiert intr-o oala pe aragaz.
  7. Cand apa incepe sa fiarba opriti focul si folosind o spatula asezati cu grija fiecare chifla in apa fierbinte timp de 10 secunde. Mutati imediat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  8. Dupa ce ati trecut toate chiflele prin apa fierbinte presarati sarea grunjoasa si coaceti 15 minute la temperatura maxima a cuptorului.
  9. Sunt gata atunci cand au o crusta ferma, crocanta, maroniu-aurie.