Daca sunteti in cautarea unui tip special de paine pe care sa o puneti pe masa cu ocazia unui eveniment alaturi de cei dragi, atunci aceste Pretzel buns – Chifle bavareze umplute cu mult cascaval Delaco ii vor impresiona de la prima inghititura. Au o crusta crocanta, lucioasa, sunt aromati si cu un interior pufos, care se potriveste de minune cu branza topita.
Reteta
- Timp de gatire: 60 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Medie
- Ingrediente
- Pentru aluat: 500g faina alba
- 50g unt
- 7g drojdie uscata
- 10g zahar
- 10g sare
- 280ml apa calduta
- sare grunjoasa pentru decorat
- Pentru fiert: 2L apa
- 50g bicarbonat
- Pentru umplutura: 200g cascaval Delaco
- Instructiuni
- Se framanta un aluat din faina, unt, drojdie, zahar, sare si apa. Se acopera si se lasa la dospit 15-20 de minute.
- Aluatul ar trebui sa aiba o textura ferma, dar elastica si foarte putin lipicioasa. Incepeti modelarea chiflelor prin a imparti aluatul in 9 bucati egale (puteti folosi si un cantar pentru a va asigura ca sunt egale).
- Din fiecare bucata de aluat intindeti un cerculet de aluat. Asezati in mijloc cate un cub de cascaval Delaco si modelati chiflele aducand spre centru marginile.
- Asezati intr-o tava intinsa si acoperiti. Lasati la dospit la temperatura cameri timp de 30 de minute. Apoi mutati la rece pentru inca 30 de minute.
- Preincalziti cuptorul la maxim si puneti apa si bicarbonatul la fiert intr-o oala pe aragaz.
- Cand apa incepe sa fiarba opriti focul si folosind o spatula asezati cu grija fiecare chifla in apa fierbinte timp de 10 secunde. Mutati imediat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
- Dupa ce ati trecut toate chiflele prin apa fierbinte presarati sarea grunjoasa si coaceti 15 minute la temperatura maxima a cuptorului.
- Sunt gata atunci cand au o crusta ferma, crocanta, maroniu-aurie.