O combinatie care nu are cum sa nu iti placa: Spanac si branza, intr-o tarta rapida cu blat pufos, crocant de foietaj. Poate fi un aperitiv minunat pe o masa de sarbatoare, dar la fel de bine poate fi si un mic dejun satios sau o gustare rapida la birou sau scoala. Si daca folositi aluat foietaj gata facut, atunci va fi gata in doar 30 de minute.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- O foaie de foietaj (decongelata, dar rece);
- 200g telemea sfaramata/branza de burduf/capra
- 2-3 fire de ceapa verde
- 2 oua
- 100g spanac proaspat
- 1 legatura de marar
- Instructiuni
- Intindeti foaia de foietaj si mai presati-o putin cu un sucitor pentru a subtia stratul de aluat.
- Intr-un bol sfaramati telemeaua si amestecati cu un ouale, mararul si ceapa verde taiata marunt.
- Adaugati spanacul tocat grosier cu cutitul si amestecati.
- Pe foaia de aluat intindeti umplutura. Asigurati-va ca pastrati 2-3 cm la margine fara umplutura.
- Pliati marginile peste umplutura de branza si spanac (optional puteti unge marginile cu ou batut si puteti presara seminte).
- Lasati la copt 15-20 de minute la 200 C sau pana cand marginile capata o nuanta aurie si crocanta.