O combinatie care nu are cum sa nu iti placa: Spanac si branza, intr-o tarta rapida cu blat pufos, crocant de foietaj. Poate fi un aperitiv minunat pe o masa de sarbatoare, dar la fel de bine poate fi si un mic dejun satios sau o gustare rapida la birou sau scoala. Si daca folositi aluat foietaj gata facut, atunci va fi gata in doar 30 de minute.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • O foaie de foietaj (decongelata, dar rece);
  • 200g telemea sfaramata/branza de burduf/capra
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • 2 oua
  • 100g spanac proaspat
  • 1 legatura de marar
  1. Instructiuni
  2. Intindeti foaia de foietaj si mai presati-o putin cu un sucitor pentru a subtia stratul de aluat.
  3. Intr-un bol sfaramati telemeaua si amestecati cu un ouale, mararul si ceapa verde taiata marunt.
  4. Adaugati spanacul tocat grosier cu cutitul si amestecati.
  5. Pe foaia de aluat intindeti umplutura. Asigurati-va ca pastrati 2-3 cm la margine fara umplutura.
  6. Pliati marginile peste umplutura de branza si spanac (optional puteti unge marginile cu ou batut si puteti presara seminte).
  7. Lasati la copt 15-20 de minute la 200 C sau pana cand marginile capata o nuanta aurie si crocanta.