Gutuile sunt vedeta in aceata perioada, asa ca nu puteam trece peste toamna fara o tarta pufoasa cu gutui. Este pufoasa, usoara si atat de aromata de parfumul dulce acrisor al gutuilor coapte.

Reteta

  • Timp de gatire: 40 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 5 oua
  • 200g zahar
  • 200g iaurt
  • 200g faina
  • 50ml ulei
  • sucul si coaja de la o lamaie
  • 700g cubulete de gutuie fiarta (5-10 minute, cat sa devina mai moale, altfel in timpul coacerii aceasta se va usca destul de mult)
  • Optional: 50g fulgi de migdale
  1. Instructiuni
  2. Incepeti prin a preincalzi cuptorul la 180C fara ventilatie, caldura sus si jos.
  3. In doua boluri separati albusurile de galbenusuri.
  4. Albusurile le bateti spuma ferma ca de bezea, care nu cade.
  5. Galbenusurile le amestecati impreuna cu zaharul, iaurtul, faina, uleiul si lamaia.
  6. Albusurile le integrati usor lingura cu lingura, cu miscari lente de jos in sus in compozitia de galbenusuri.
  7. Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si presarati fructele apasand usor. Optional presarati si fulgii de migdale.
  8. Coaceti timp de 30 de minute la 180C sau pana cand capata o nuanta aurie cu margini usor maronie.
  9. Feliati si decorati cu zahar pudra dupa 10 minute de racire.