Gutuile sunt vedeta in aceata perioada, asa ca nu puteam trece peste toamna fara o tarta pufoasa cu gutui. Este pufoasa, usoara si atat de aromata de parfumul dulce acrisor al gutuilor coapte.
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 5 oua
- 200g zahar
- 200g iaurt
- 200g faina
- 50ml ulei
- sucul si coaja de la o lamaie
- 700g cubulete de gutuie fiarta (5-10 minute, cat sa devina mai moale, altfel in timpul coacerii aceasta se va usca destul de mult)
- Optional: 50g fulgi de migdale
- Instructiuni
- Incepeti prin a preincalzi cuptorul la 180C fara ventilatie, caldura sus si jos.
- In doua boluri separati albusurile de galbenusuri.
- Albusurile le bateti spuma ferma ca de bezea, care nu cade.
- Galbenusurile le amestecati impreuna cu zaharul, iaurtul, faina, uleiul si lamaia.
- Albusurile le integrati usor lingura cu lingura, cu miscari lente de jos in sus in compozitia de galbenusuri.
- Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si presarati fructele apasand usor. Optional presarati si fulgii de migdale.
- Coaceti timp de 30 de minute la 180C sau pana cand capata o nuanta aurie cu margini usor maronie.
- Feliati si decorati cu zahar pudra dupa 10 minute de racire.