Asociez mereu sarbatorile cu ciocolata, asa ca nu putea sa treaca aceasta perioada fara o tarta ciocolatoasa, cu un blat fraged din faina de migdale si unt, o umplutura densa din crema de ciocolata si smantana si un strat crocant de granola. Imbina perfect arome si texturi care imi plac tare mult.
Iar in casa miroase de-a dreptul magic pentru ca am pus si coaja de portocale & lamaie in blatul fraged pentru a da o nota care sa te trimita imediat la gusturile de iarna.
A iesit minunata, dar asta si pentru ca m-au ajutat mult ingredientele de buna calitate pe care le-am folosit: Granola cu cacao si seminte Niavis de pe Vegis.ro, coaja de citrice si pudra de cacao ecologica care a dat un gust minunat blatului Linzer clasic.
Reteta
- Timp de gatire: 50 min
- Persoane: 6
- Dificultate: Medie
- Ingrediente
- Pentru crusta: 2 lingurite de cacao
- 1 ou
- 200g faina alba
- 150g faina de migdale
- coaja de portocala si lamaie (dupa gust)
- 170g unt rece
- 1 praf de sare
- 120g de zahar de cocos/brun/ce indulcitor preferati
- Pentru crema: Un borcan crema de ciocolata cu alune de padure (350g)
- 150g cu minim 30% grasime
- 3 oua
- 2 linguri faina de migdale
- Pentru uns tava: 1 cub mic de unt
- Pentru ultimul strat: 200g granola cu cacao si seminte de la Niavis
- Instructiuni
- Intr-un bol am amestecat toate ingredientele din lista “Pentru crusta” pana cand am obtinut un aluat ferm, nelipicios, usor sfaramicios, pe care l-am lasat cateva minute la rece (cat timp am pregatit crema);
- Am pregatit crema din ingredientele din lista “Pentru crema” mixandu-le bine intr-un bol.
- Am scos aluatul din frigider si l-am intins cu grija (se poate rupe foarte usor) si l-am mutat incet intr-o tava de 15x 30cm tapetata cu unt. Am presat apoi cu degetele pentru a nivela.
- Peste crusta am turnat stratul de crema de ciocolata si am presarat un strat generos de Granola.
- Am mutat tava in cuptorul preincalzit si am copt tarta timp de 30 de minute la 180C sau pana cand capata o crusta ferma si aurie.
- Lasati sa se raceasca comple inainte de feliere.
- Decorati cu fructe proaspete, eu am folosit felii de portocala pentru a evidentia parfumul minunat al blatului.