Asociez mereu sarbatorile cu ciocolata, asa ca nu putea sa treaca aceasta perioada fara o tarta ciocolatoasa, cu un blat fraged din faina de migdale si unt, o umplutura densa din crema de ciocolata si smantana si un strat crocant de granola. Imbina perfect arome si texturi care imi plac tare mult.

Iar in casa miroase de-a dreptul magic pentru ca am pus si coaja de portocale & lamaie in blatul fraged pentru a da o nota care sa te trimita imediat la gusturile de iarna.

A iesit minunata, dar asta si pentru ca m-au ajutat mult ingredientele de buna calitate pe care le-am folosit: Granola cu cacao si seminte Niavis de pe Vegis.ro, coaja de citrice si pudra de cacao ecologica care a dat un gust minunat blatului Linzer clasic.

Reteta

  • Timp de gatire: 50 min
  • Persoane: 6
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • Pentru crusta: 2 lingurite de cacao
  • 1 ou
  • 200g faina alba
  • 150g faina de migdale
  • coaja de portocala si lamaie (dupa gust)
  • 170g unt rece
  • 1 praf de sare
  • 120g de zahar de cocos/brun/ce indulcitor preferati
  • Pentru crema: Un borcan crema de ciocolata cu alune de padure (350g)
  • 150g cu minim 30% grasime
  • 3 oua
  • 2 linguri faina de migdale
  • Pentru uns tava: 1 cub mic de unt
  • Pentru ultimul strat: 200g granola cu cacao si seminte de la Niavis
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol am amestecat toate ingredientele din lista “Pentru crusta” pana cand am obtinut un aluat ferm, nelipicios, usor sfaramicios, pe care l-am lasat cateva minute la rece (cat timp am pregatit crema);
  3. Am pregatit crema din ingredientele din lista “Pentru crema” mixandu-le bine intr-un bol.
  4. Am scos aluatul din frigider si l-am intins cu grija (se poate rupe foarte usor) si l-am mutat incet intr-o tava de 15x 30cm tapetata cu unt. Am presat apoi cu degetele pentru a nivela.
  5. Peste crusta am turnat stratul de crema de ciocolata si am presarat un strat generos de Granola.
  6. Am mutat tava in cuptorul preincalzit si am copt tarta timp de 30 de minute la 180C sau pana cand capata o crusta ferma si aurie.
  7. Lasati sa se raceasca comple inainte de feliere.
  8. Decorati cu fructe proaspete, eu am folosit felii de portocala pentru a evidentia parfumul minunat al blatului.