Caperele sunt genul de ingredient care nu se potriveste chiar oriunde, dar impreuna cu aceasta supa crema de rosii si covrigei crocanti cu ulei de masline iese ceva de vis! Dulce, acrisoara, aromata si consistenta, supa aceasta le are pe toate pentru un pranz gustos si sanatos.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 3
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 300g rosii cherry
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 5 frunze de busuioc proaspat
- 1 cartof
- 1 morcov
- 1 cub de legume
- 100 ml smantana de gatit
- 1,5L de apa
- Pentru topping: 100g covrigei
- 2-3 lingurite capere conservate
- Instructiuni
- Se spala, curata si taie legumele in bucati mari.
- Se pun la fiert in apa cu un cub de legume si pasta de tomate. Fierbeti aproximativ 15-20 de minute sau pana cand legumele devin moi.
- Se muta pe rand legumele in blender si se toarna apoi treptat supa in functie de consistenta dorita.
- Adaugati busuiocul si smantana lichida. Blenduiti pana obtineti o textura cremoasa si fina.
- Turnati in boluri si presarati caperele.