Covrigii bavarezi sunt deliciosi, stim cu totii asta deja. Dar cand mai sunt si moi si pufosi, pastrand totusi aroma specific bavareza, atunci sunt perfecti. II puteti folosi chiar si pentru niste sandwichuri speciale de care sa va bucurati la birou sau scoala.


Reteta
- Timp de gatire: 60 min
- Persoane: 6
- Dificultate: Medie
- Ingrediente
- Pentru covrigi: 500g faina alba
- 25ml ulei de masline
- 10g drojdie uscata
- 10g zahar
- 10g sare
- 280ml apa calduta
- sare grunjoasa pentru decorat
- Pentru fiert: 2L apa
- 30g bicarbonat
- Instructiuni
- Se framanta un aluat din faina, unt, drojdie, zahar, sare si apa. Se acopera si se lasa la dospit minim 1 ora.
- Aluatul ar trebui sa aiba o textura ferma, dar elastica si foarte putin lipicioasa. Incepeti modelarea covrigilor prin a imparti aluatul in 9 bucati egale (puteti folosi si un cantar pentru a va asigura ca sunt egali).
- Din fiecare bucata de aluat intindeti o banda lunga de aproximativ 35-40cm – mai groasa la mijloc si care se subtiaza spre margini (ca in imaginile de mai jos). Modelati covrigii si aplatizati cat mai mult capetele benzilor de aluat pentru a se lipi cu usurinta (ca in imaginile de mai jos).
- Asezati intr-o tava intinsa si acoperiti. Lasati la dospit la temperatura camerei timp de 30 de minute. Apoi mutati la rece pentru inca 30 de minute.
- Preincalziti cuptorul la 200C si puneti apa si bicarbonatul la fiert intr-o oala pe aragaz.
- Cand apa incepe sa fiarba opriti focul si folosind o spatula asezati cu grija fiecare covrig in apa fierbinte timp de 10 secunde. Mutati imediat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
- Dupa ce ati trecut toti covrigii prin apa fierbinte presarati sarea grunjoasa si coaceti 15 minute la temperatura maxima a cuptorului.
- Sunt gata atunci cand au o crusta ferma, crocanta, maroniu-aurie.