“Maitre d’hotel” este un sos pe baza de unt, care la inceputul secolului trecut era pregatit in restaurantele si bistrourile frantuzesti, chiar la masa clientilor de catre seful de sala. Un amestec de unt de cea mai buna calitate, lamaie si verdeturi proaspete.

Si pentru ca untul Elle & Vire m-a inspirat, am decis sa reinterpretez aceasta crema de unt in trei moduri diferite.

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 6
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Varianta originala: 100 g unt -patrunjel, cimbru lamaios, un praf de sare si zeama de lamaie.
  • Varianta mediteraneeana: 100g unt – rozmarin, busuioc, un praf de sare si zeama de lamaie.
  • Varianta romaneasca: 100g unt – leustean, cimbru, un praf de sare si zeama de lamaie.
  • Pentru servire: paine prajita/ friptura/ somon/ legume la gratar/ etc.
  1. Instructiuni
  2. Untul se lasa la temperatura camerei pentru a fi usor de a mestecat.
  3. In 3 recipiente diferite se amesteca cu verdeturile proaspete, sare si zeama de lamaie dupa gust. Puteti adauga si piper pentru o varianta picanta.
  4. Dupa ce ati amestecat, lasati untul la frigider pana cand se solidifica in totalitate.
  5. Seviti cubulete pe diferite feluri de mancare calde, somonul se potriveste minunat, dar la fel de bine puteti incerca o friptura, legume la gratar sau simplu: cu paine prajita.