O reteta de mic dejun de care o sa ti se faca pofta si la pranz si la cina. Shakshuka este un preparat pe baza de oua gatite intr-un delicios sos de rosii, cu ardei, condimentat cu usturoi si verdeturi proaspete. Este minunata cu branza pe deasupra si o bucata de paine proaspata pe care sa o inmoi in galbenusurile moi si sosul aromat.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mica tocata
  • 5 catei de usturoi tocat
  • jumatate de ardei rosu tocat
  • 250g rosii tocate
  • 1-2 cepe verzi
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • 150ml apa
  • 4 oua
  • sare si piper dupa gust
  • marar sau patrunjel proaspat
  • Optional: susan
  • Pentru servire: paine proaspata si branza
  1. Instructiuni
  2. Intr-o tigai incinsa caliti in uleiul de masline ceapa, usturoiul, ardeiul si rosiile.
  3. Cand acestea devin moi adaugati pasta de tomate si apa. Lasati sa fiarba pana cand capata consistenta unui sos dens.
  4. Adaugati ceapa verde, sarea si piperul, amestecati
  5. Faceti 4 “cuiburi” cu o lingura, 4 spatii goale in care asezati pe rand fiecare ou.
  6. Gatiti timp de inca 5-7 minute cu capacul pus, sau pana cand galbenusurile capata consistenta preferata. Eu le-am lasat pe foc aproximativ 5 minute pentru galbenusuri moi.
  7. Daca sosul se reduce prea mult in timpul gatirii mai puteti adauga pe marginile tigaii cate putina apa.
  8. Cand Shakshuka este complet gatita opriti focul si presarati verdeata proaspat tocata. Optional puteti presara si susan sau branza rasa.
  9. Savurati cu o paine proaspata numai buna de inmuiat in acest sos.