O reteta de mic dejun de care o sa ti se faca pofta si la pranz si la cina. Shakshuka este un preparat pe baza de oua gatite intr-un delicios sos de rosii, cu ardei, condimentat cu usturoi si verdeturi proaspete. Este minunata cu branza pe deasupra si o bucata de paine proaspata pe care sa o inmoi in galbenusurile moi si sosul aromat.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa mica tocata
- 5 catei de usturoi tocat
- jumatate de ardei rosu tocat
- 250g rosii tocate
- 1-2 cepe verzi
- 2 linguri de pasta de tomate
- 150ml apa
- 4 oua
- sare si piper dupa gust
- marar sau patrunjel proaspat
- Optional: susan
- Pentru servire: paine proaspata si branza
- Instructiuni
- Intr-o tigai incinsa caliti in uleiul de masline ceapa, usturoiul, ardeiul si rosiile.
- Cand acestea devin moi adaugati pasta de tomate si apa. Lasati sa fiarba pana cand capata consistenta unui sos dens.
- Adaugati ceapa verde, sarea si piperul, amestecati
- Faceti 4 “cuiburi” cu o lingura, 4 spatii goale in care asezati pe rand fiecare ou.
- Gatiti timp de inca 5-7 minute cu capacul pus, sau pana cand galbenusurile capata consistenta preferata. Eu le-am lasat pe foc aproximativ 5 minute pentru galbenusuri moi.
- Daca sosul se reduce prea mult in timpul gatirii mai puteti adauga pe marginile tigaii cate putina apa.
- Cand Shakshuka este complet gatita opriti focul si presarati verdeata proaspat tocata. Optional puteti presara si susan sau branza rasa.
- Savurati cu o paine proaspata numai buna de inmuiat in acest sos.