Untul are super puterea de a amplifica orice aroma in timpul gatirii. La fel s-a intamplat si cu acest preparat simplu si gustos.

Untul sarat Elle&Vire, lamaile proaspat stoarse si putin mustar de Dijon au transformat aceste simple fileuri de somon intr-o experienta delicioasa.

A fost minunat cu niste focaccia prajita si chives din gradina noastra.

Daca vrei sa incerci aceasta reteta, hai sa iti arat cat de usor se face.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 3
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 3 fileuri de somon
  • 1 ceapa mica tocata
  • 5 catei de usturoi tocati
  • 1 lingurita sare
  • Sucul de la 1 lamaie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 100g unt sarat Elle & Vire
  • 2 linguri iaurt/smantana
  • 2 linguri mustar
  • chives tocate/ceapa verde
  1. Instructiuni
  2. Incinge uleiul de masline si untul intr-o tigaie.
  3. Adaugati ceapa tocata, usturoiul si somonul.
  4. Gatiti somonul pe ambele parti pana devine putin o crusta aurie.
  5. Se adauga sarea, sucul de lamaie, iaurtul sau smantana si mustarul.
  6. Se amesteca si se lasa sa fiarba 5-7 minute. Puteti adauga putina apa daca sosul este prea dens pentru gustul dvs.
  7. Se ia de pe foc si se adauga chives sau ceapa verde.
  8. Serviti cu paine prajita, astfel incat sa o puteti inmuia in acest uimitor sos de unt de lamaie.