O masa rapida poate fi si delicioasa si sanatoasa. Pentru zilele ocupate am mereu in congelator fileuri de somon pe care apoi le pun direct in cuptor si pregatesc o garnitura fresh si sanatoasa. Somonul cu legume e mereu o idee buna, iar cu putine ierburi aromatice si lamaie devine o idee aromata si gustoasa!
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 4 fileuri de somon
- 300g broccoli/broccolini
- 20g unt
- 2 lingurite mix de ierburi aromatice uscate
- sare si piper dupa gust
- 1 lamaie
- Instructiuni
- Incepeti prin a coace fileurile de somon astfel: ungeti bine cu unt partea de sus a fiecarui file de somon, stropiti cu lamaie, presarati sare si piper si ierburile aromatice.
- Asezati fileuriele pe o tava de copt sau tigaie rezistenta la cuptor. Coaceti timp de 25-30 de minute la 200C sau pana cand fileurile devin aurii la suprafata.
- Cat timp pestele se gateste puneti o oala cu apa si sare la fiert. Cand aceasta fierbe adaugati broccoliul.
- Dupa 2-3 minute, suficient cat sa iti pastreze fermitatea si gustul, scoateti broccoliul din apa fierbinte. Presarati sare si piper dupa gust.
- Savurati somonul si broccoliul impreuna cu multa lamaie..