O masa rapida poate fi si delicioasa si sanatoasa. Pentru zilele ocupate am mereu in congelator fileuri de somon pe care apoi le pun direct in cuptor si pregatesc o garnitura fresh si sanatoasa. Somonul cu legume e mereu o idee buna, iar cu putine ierburi aromatice si lamaie devine o idee aromata si gustoasa!

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 4 fileuri de somon
  • 300g broccoli/broccolini
  • 20g unt
  • 2 lingurite mix de ierburi aromatice uscate
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lamaie
  1. Instructiuni
  2. Incepeti prin a coace fileurile de somon astfel: ungeti bine cu unt partea de sus a fiecarui file de somon, stropiti cu lamaie, presarati sare si piper si ierburile aromatice.
  3. Asezati fileuriele pe o tava de copt sau tigaie rezistenta la cuptor. Coaceti timp de 25-30 de minute la 200C sau pana cand fileurile devin aurii la suprafata.
  4. Cat timp pestele se gateste puneti o oala cu apa si sare la fiert. Cand aceasta fierbe adaugati broccoliul.
  5. Dupa 2-3 minute, suficient cat sa iti pastreze fermitatea si gustul, scoateti broccoliul din apa fierbinte. Presarati sare si piper dupa gust.
  6. Savurati somonul si broccoliul impreuna cu multa lamaie..