Va povesteam aici cat de tare mi-a placut vara aceasta in Bucovina si cat de tare m-a impresionat cu caldura si ospitalitatea ei Geta, de la Casa Humor, un loc care imbina comoditatile moderne cu gusturile copilariei. De aici “am furat” reteta cea mai iubita a bucovinenilor.
Reteta
- Timp de gatire: 20 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 300g de hribi
- 300g de pui (pulpe si piept)
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 5 catei de usturoi
- 1 lingura de ulei de masline
- 300ml Smantana de gatit
- Malai
- Sare
- Piper
- Instructiuni
- Se rade morcovul si se caleste in uleiul de masline impreuna cu ceapa si usturoiul taiate marunt.
- Taiati hribii si puiul si adaugati la calit impreuna cu ceapa si morcovul. Cand incep sa devina aurii se adauga apa cat sa acopere
- Lasati sa fiarba 10 minute cu capacul pus.
- Adaugati smantana de gatit, sare si piper si amestecati.
- Lasati la fiert inca 5 – 10 minute, pana cand sosul capata consistenta preferata.
- Serviti alaturi de mamaliga si ardei iuti, cu verdeata proaspata deasupra.