Va povesteam aici cat de tare mi-a placut vara aceasta in Bucovina si cat de tare m-a impresionat cu caldura si ospitalitatea ei Geta, de la Casa Humor, un loc care imbina comoditatile moderne cu gusturile copilariei. De aici “am furat” reteta cea mai iubita a bucovinenilor.

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 300g de hribi
  • 300g de pui (pulpe si piept)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 300ml Smantana de gatit
  • Malai
  • Sare
  • Piper
  1. Instructiuni
  2. Se rade morcovul si se caleste in uleiul de masline impreuna cu ceapa si usturoiul taiate marunt.
  3. Taiati hribii si puiul si adaugati la calit impreuna cu ceapa si morcovul. Cand incep sa devina aurii se adauga apa cat sa acopere
  4. Lasati sa fiarba 10 minute cu capacul pus.
  5. Adaugati smantana de gatit, sare si piper si amestecati.
  6. Lasati la fiert inca 5 – 10 minute, pana cand sosul capata consistenta preferata.
  7. Serviti alaturi de mamaliga si ardei iuti, cu verdeata proaspata deasupra.