Cheesecake cu visine “imbatate”- Sau cum am salvat 3 ingrediente #DeNearuncat pentru a concepe un desert ce s-ar potrivi chiar si pe masa de Paste.

Aveam o caserola de visine uitata prin congelator, mai putin de un pahar de vin rosu ramas intr-o sticla si tot felul de biscuiti sfaramati pe care ii videz mereu intr-o punguta si ii pastrez pentru cand am nevoie de ei intr-un un desert.

Stiti deja ca incerc mereu sa salvez orice ingredient, sa nu risipesc si sa pastrez alimentele fresh cat mai mult timp. Aici imi vine mereu de ajutor aparatul de vidat @FoodSaver_Romania, care impreuna cu pungutele si caserolele sale (toate refolosibile) mareste durata de viata si prospetime a alimentelor, dar e un aliat si cand vine vorba de prepararea sau marinarea a tot felul de bunatati.

✨❤️In aceasta perioada, pe: www.foodsaver-romania.ro gasiti o oferta speciala inainte de Paste, cu reduceri de neratat, atat la aparate de vidat, dar si la pungute, caserole si alte accesorii. Va las link direct in stories.  Aparatul meu este: FFS017X-01FoodSaver cu vidare uscata si umeda si vi-l recomand cu toata inima!

✨❤️Vestea buna e ca in perioada 12-26 aprilie 2024 puteti folosi codul “GRETA10” pentru un discount de 10% la achizitionarea acestuia de pe linkul urmator:

Azi infuzam si noi aceste visine intr-o nebunie de sirop de vin rosu si facem cel mai fin si delicat Cheesecake:

Reteta

  • Timp de gatire: 90 min
  • Persoane: 8
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • Pentru blat: 100g biscuiti
  • 50g unt
  • 50g zahar
  • Pentru umplutura: 600g crema de branza
  • 2 oua mari
  • 2 linguri de faina
  • 150g de zahar
  • dupa gust: esente de vanilie si lamaie
  • Pentru topping: 500g visine congelate
  • 150ml vin rosu
  • 100g zahar amestecat cu 10g gelatina praf
  1. instructiuni
  2. Incepeti prin a pregati visinele: intr-o punguta de vidat sau caserola FoodSaver amestecati visinele cu zaharul, gelatina si vinul. Lasati-le la infuzat minim 1 ora. (Peste noapte daca nu folositi un aparat de vidat).
  3. Maruntiti biscuitii si amestecati cu untul si zaharul pana cand obtineti un “aluat” pe care il intindeti pe fundul unei tavi.
  4. Mixat ingredientele pentru umplutura pana cand obtineti o crema omogena pe care o turnati peste aluatul din tava. Coaceti timp de 40-45 de minute la 170C – caldura sus & jus, fara ventilatie.
  5. Cat timp se coace cheesecakeul, fierbeti fructele impreuna cu lichidul, 7-8 minute cat sa se lege siropul de vin si sucul din visine.
  6. Dupa ce cheesecakeul s-a racit, turnati sosul de visine & vin si lasati la rece minim 2 ore inainte de a felia.