Rulada de catifea – asa am denumit acest desert pentru ca desi e ataaaat de usor de facut, e o minunatie fina, pufoasa, cremoasa si catifelata ca un norisor. Merita sa o aveti pe masa in zilele de sarbatoare.
Are un blat moale si aerat cu cacao, o crema delicioasa de mascarpone Delaco si cirese confiate cu parfum de copilarie.
Se face extra simplu si aveti nevoie doar de cateva ingrediente simple si accesibile.
Reteta
- Timp de gatire: 60 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- Pentru blat: 3 oua
- 75g zahar
- 20ml ulei
- 75g faina
- 20g cacao
- 5 ml esenta de vanilie
- 10g praf de copt
- Pentru crema: 250g mascarpone
- 150ml frisca lichida
- 50g zahar pudra
- 10g zahar vanilat
- coaja de la o lamaie
- Extra: cirese confiate sau fructe proaspete precum zmeura, afine sau capsune.
- Instructiuni
- Intr-un bol mixati toate ingredientele pentru blat pana cand obtineti un amestec cremos si omogen.
- Turnati pe o tava tapetata cu hartie de copt si nivelati folosind o lingura.
- Coaceti timp de 10-12 minute la 180c (cuptorul preincalzit) sau pana cand trece testul scobitorii.
- Cat aluatul este inca fierbinte, folosind hartia de copt de pe fundul acestuia rulati usor dand forma de rulada.
- Lasati sa se raceasca complet.
- Intre timp pregatiti crema de mascarpone amestecand frisca, zaharul, aromele si mascarponeul pana cand obtineti o crema ferma si omogena. In aceasta adaugati si fructele.
- Derulati rulada si desprindeti acum hartia de copt de pe aceasta.
- Intindeti crema de mascarpone si rulati inca o data dand forma de rulada.
- Infasurati in folie de plastic bine stransa la capete si lasati la frigider minim 2 ore inainte de feliere.