Rulada de catifea – asa am denumit acest desert pentru ca desi e ataaaat de usor de facut, e o minunatie fina, pufoasa, cremoasa si catifelata ca un norisor. Merita sa o aveti pe masa in zilele de sarbatoare.
Are un blat moale si aerat cu cacao, o crema delicioasa de mascarpone Delaco si cirese confiate cu parfum de copilarie.

Se face extra simplu si aveti nevoie doar de cateva ingrediente simple si accesibile.

Reteta

  • Timp de gatire: 60 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru blat: 3 oua
  • 75g zahar
  • 20ml ulei
  • 75g faina
  • 20g cacao
  • 5 ml esenta de vanilie
  • 10g praf de copt
  • Pentru crema: 250g mascarpone
  • 150ml frisca lichida
  • 50g zahar pudra
  • 10g zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • Extra: cirese confiate sau fructe proaspete precum zmeura, afine sau capsune.
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol mixati toate ingredientele pentru blat pana cand obtineti un amestec cremos si omogen.
  3. Turnati pe o tava tapetata cu hartie de copt si nivelati folosind o lingura.
  4. Coaceti timp de 10-12 minute la 180c (cuptorul preincalzit) sau pana cand trece testul scobitorii.
  5. Cat aluatul este inca fierbinte, folosind hartia de copt de pe fundul acestuia rulati usor dand forma de rulada.
  6. Lasati sa se raceasca complet.
  7. Intre timp pregatiti crema de mascarpone amestecand frisca, zaharul, aromele si mascarponeul pana cand obtineti o crema ferma si omogena. In aceasta adaugati si fructele.
  8. Derulati rulada si desprindeti acum hartia de copt de pe aceasta.
  9. Intindeti crema de mascarpone si rulati inca o data dand forma de rulada.
  10. Infasurati in folie de plastic bine stransa la capete si lasati la frigider minim 2 ore inainte de feliere.