Un bol mare de curry face orice zi ploiasa mai prietenoasa. Langa orez proaspat fiert acest amestec de legume colorate: naut, ciuperci, ardei si praz si un sos delicios din curry si smantana, devine o masa completa, satioasa si sanatoasa. Iar gustul este delicios, aromat si intens se potriveste perfect cu un strop de lamaie si patrunjel proaspat.

Reteta

  • Timp de gatire: 40 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru orez:
    200g orez cu bob lung
  • 600ml apa
  • 1 cub de stock de legume
  • Pentru legume:
    1 lingura ulei de masline
  • 1 praz tocat marunt
  • 2 catei de usturoi taiati marunt
  • 200g ciuperci feliate
  • 1 ardei rosu tocat
  • 300g naut fiert sau din conserva (scurs de apa)
  • 1 cub de stock de legume
  • 300ml smantana de gatit / lapte de cocos
  • 200ml apa
  • 10g pudra de curry
  • Optional completati cu apa daca sosul se reduce prea mult in timpul fierberii.
  • Pentru decor: Coriandru proaspat tocat sau patrunjel.
  1. Instructiuni
  2. Fierbeti orezul impreuna cu apa si cubul de legume pana cand acesta este complet gatit.
  3. Intr-o tigaie incinsa caliti in uleiul de masline prazul si usturoiul.
  4. Cand acestea devin aurii adaugati ciupercile, ardeii si nautul. Caliti inca 3-4 minute, pana cand se rumenesc toate legumele.
  5. Presarati pudra de curry, adaugati apa si smantana lichida sau laptele de cocos si cubul de legume. Amestecati si lasati sa fiarba inca 5-7 minute sau pana cand sosul se reduce si devine gros si cremos.
  6. Presarati coriandru sau patrunjel proaspat peste curry si serviti alaturi de orezul fiert anterior.