Un bol mare de curry face orice zi ploiasa mai prietenoasa. Langa orez proaspat fiert acest amestec de legume colorate: naut, ciuperci, ardei si praz si un sos delicios din curry si smantana, devine o masa completa, satioasa si sanatoasa. Iar gustul este delicios, aromat si intens se potriveste perfect cu un strop de lamaie si patrunjel proaspat.
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- Pentru orez:
200g orez cu bob lung - 600ml apa
- 1 cub de stock de legume
- Pentru legume:
1 lingura ulei de masline - 1 praz tocat marunt
- 2 catei de usturoi taiati marunt
- 200g ciuperci feliate
- 1 ardei rosu tocat
- 300g naut fiert sau din conserva (scurs de apa)
- 1 cub de stock de legume
- 300ml smantana de gatit / lapte de cocos
- 200ml apa
- 10g pudra de curry
- Optional completati cu apa daca sosul se reduce prea mult in timpul fierberii.
- Pentru decor: Coriandru proaspat tocat sau patrunjel.
- Instructiuni
- Fierbeti orezul impreuna cu apa si cubul de legume pana cand acesta este complet gatit.
- Intr-o tigaie incinsa caliti in uleiul de masline prazul si usturoiul.
- Cand acestea devin aurii adaugati ciupercile, ardeii si nautul. Caliti inca 3-4 minute, pana cand se rumenesc toate legumele.
- Presarati pudra de curry, adaugati apa si smantana lichida sau laptele de cocos si cubul de legume. Amestecati si lasati sa fiarba inca 5-7 minute sau pana cand sosul se reduce si devine gros si cremos.
- Presarati coriandru sau patrunjel proaspat peste curry si serviti alaturi de orezul fiert anterior.