Acest risotto este atat de simplu de facut si necesita foarte putine ingrediente: orez, unt, vin, sos de rosii, hribi si rosii uscate. Adaugati si o mana de parmezan ras si obtineti un deliciu cremos si plin de arome imbietoare.
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 50g unt
- 250g orez
- 500ml apa
- 50ml pasta de tomate
- 300ml vin alb
- 3 catei de usturoi
- 1 ceapa mica
- 10 felii de rosii uscate tocate marunt
- 10 hribi tocati marunt /li>
- Sare si piper dupa gust
- 150g branza ferma (parmezan sau cheddar)
- ierburi aromatice dupa gust (eu am folosit cimbru si busuioc)
- Instructiuni
- Intr-o tigaie am pus la calit in unt ceapa, hribii, rosiile uscate si usturoiul tocate marunt.
- Dupa 1-2 minute adaugati si orezul. Amestecati si adaugati treptat apa
- Amestecati continuu si lasati orezul sa absoarba lichidul.
- Dupa ce apa a fost absorbita, adaugati si vinul si amestecati.
- Adaugati sarea si piperul dupa gust dupa ce si vinul a fost absorbit complet. Acum puteti ajusta si textura risottoului, daca doriti ca acesta sa fie mai cremos, mai adaugati apa, daca doriti un gust mai intens de vin, mai adaugati vin.
- Cand risottoul incepe sa capete un aspect cremos si usor lipicios adaugati si branza.
- Amestecati si adaugati si ierburile aromatice taiate cat mai marunt.
- Cand risottoul este perfect omogenizat opriti focul si asezati-l in boluri.
- Decorati dupa preferinte si serviti-l imediat.