Quicheul cu ciuperci si branza intra topul preferintelor mele atunci cand vine vorba de tarte sarate. Combinatia aceasta se potriveste de minune in amestecul cremos ce umple crusta de aluat crocant. In plus, genul acesta de tarta este mereu o idee buna cand vine vorba de salvatul resturilor de prin frigider, puteti folosi orice bucatele de branza #DeNearuncat uitate prin frigider sau resturi de legume incepute sau usor vestejite.

Reteta

  • Timp de gatire: 60 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru crusta:
  • 230g faina
  • 130g unt
  • 1 ou mare
  • jumatate de lingurita de sare
  • 2-3 linguri de apa rece
  • Pentru umplutura:
  • 4 oua
  • 200ml smantana/iaurt/smantana de gatit
  • 150g de branza rasa (parmezan, mozarella, telemea, puteti folosi orice tip de branza sarata)
  • 200g de ciuperci proaspete sau din conserva
  • 50g marar proaspat
  1. Instructiuni
  2. Framantati un aluat fraged din faina, unt, oua si sare. Veti obtine un aluat sfaramicios, adaugati treptat cate o lingura de apa rece pana cand aluatul se omogenizeaza si puteti forma o bila de aluat.
  3. Inveliti in folie sau asezati aluatul intr-o caserola cu capac. Lasati sa se raceasca in frigider minim 30 de minute inainte de a intinde aluatul.
  4. Intre timp pregatiti umplutura, amestecand ouale, smantana, branza, mararul si jumatate dintre ciupercile taiat bucatele mici. Puteti adauga sarea si alte condinmente dupa gust.
  5. Intindeti aluatul rece pana cand obtineti o foaie subtire de aproximativ 2-3mm. Asezati pe tava si faceti mici gauri cu furculita.
  6. Coaceti crusta timp de 10 minute la 180C sau pana cand devine usor aurie si mai ferma.
  7. Scoateti crusta din cuptor si turnati amestecul de oua si ciuperci. Decorati cu restul de ciuperci ramase partea superioara a quicheului.
  8. Coaceti aproximativ 30 de minute la 180C sau pana cand compozitia capata o consistenta ferma ca de omleta.
  9. Serviti alaturi de o salata proaspata sau un sos usor de iaurt.