Fie ca ati crescut cu acest desert de sarbatoare, fie ca sunteti in cautarea unei retete rapide de Craciun, va veti indragosti sigur de aceste mici Semiluni cu un amestec delicios de nuci si aroma delicata de lamaie. Compozitia se face folosind un singur bol si forma adorabila o puteti da taind blatul cu un pahar.

Reteta

  • Timp de gatire: 40 min
  • Persoane: 3
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 200g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 oua mari (3 oua mici)
  • 150g de unt (puteti folosi si unt de cocos)
  • 100g de amestec de nuci macinate (puteti folosi si migdale/caju/alune de padure/arahide – eu am folosit migdale, nuci si caju pentru o textura fina si aromata)
  • Coaja de la o lamaie
  • 1 lingura de extract de vanilie (sau esenta de vanilie)
  • 150g zahar
  • Zahar pudra pentru decorat
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol incapator mixati la viteza mica toate ingredientele de mai sus.
  3. Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unt.
  4. Coaceti timp de 30’ la 180C sau pana cand capata o nuanta maronie si o textura ferma atunci cand apasati pe aluat.
  5. Scoateti blatul din tava si lasati sa se raceasca complet.
  6. Taiati formele de semiluna folosind un pahar (prima data un cerc, apoi continuati din locul perforat formand mici semiluni).
  7. Pudrati cu zahar pudra.