“Millionaire’s Bar“ – un desert delicios format dintr-un strat sfaramicios de blat, caramel cremos si ciocolata decadenta. Dar ce-ati zice daca l-ati incerca in varianta raw vegana, fara coacere si extreeem de usor de pregatit?

Am folosit ca de fiecare data, doar ingrediente de cea mai buna calitate, de pe Vegis, iar de data aceasta am fost cucerita in totalitate de faina de migdale pe care am folosit-o pentru prima data, fulgii de ciocolata si untul de caju fin si cremooos.

Reteta

  • Timp de gatire: 60 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 350g faina de migdale
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 100g zahar de cocos
  • 300 curmale hidratate anterior (in apa – minim 2 ore)
  • 3linguri de unt de caju
  • 150g fulgi de ciocolata neagra
  • Optional: fructe uscate pentru topping
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol amestecati faina de migdale, uleiul de cocos si zaharul de cocos pana cand obtineti un amestec sfaramicios si lipicios, de consistenta unui aluat fraged.
  3. Asezati aluatul pe fundul unei tavi tapetate cu hartie de copt. Eu am folosit o tava clasica de chec/cozonac si am presat aluatul pana cand a devenit ferm si omogen.
  4. Pentru stratul de caramel trebuie sa blendati bine curmalele si untul de caju, pana obtineti o consistenta fina, asemanatoare celei de caramel. Optional puteti adauga si sare daca va place caramelul sarat.
  5. Turnati caramelul peste stratul de aluat si lasati sa stea la frigider cat timp pregatiti ciocolata.
  6. Topiti ciocolata la Bain Marie (intr-un bol asezat deasupra unei oale cu apa care fierbe). Cand aceasta este complet lichida, turnati rapid peste stratul de caramel.
  7. Nivelati si lasati la frigider minim 2 ore inainte de a servi.