Ciocolata fara ciocolata, da stiu, suna de-a dreptul amuzant, dar bomboanele acestea de “ciocolata” din carob si ulei de cocos sunt de-a dreptul delicioase, fine si delicate. Pot fi mancate chiar si de bebelusii care au inceput diversificarea, pentru ca nu contin zahar sau cacao.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 100ml ulei de cocos
- 3 linguri de carob (pudra de roscove)
- 1 lingura sirop de agave/curmale/artar sau miere (doar in cazul in care este consumata si de copii de peste 1 an)
- Instructiuni
- Amestecati totul intr-un bol si turnati in forme speciale pentru bomboane sau mini briose. Puteti chiar si turna direct pe o hartie de copt formand tablete sau medalioane de ciocolata.
- Lasati la frigider minim 1 ora pentru a se intari.
- Pastrati ciocolatelele in frigider pentru ca exista riscul de a se topi usor datorita uleiului de cocos.
- Le puteti personaliza si adaugand putina scortisoara, seminte sau nuci sau fructe uscate.