Dulce acrisor, pufos si crocant, prajitura cu lamaie si mac le are pe toate. Gustul ei super fresh se potriveste de minune vara aceasta. Imaginati-va o astfel de felie cu o cupa de inghetata de vanilie. Di-vin! Si se face si extrem de usor, va promit.
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 5 oua
- 200g zahar
- 200g iaurt
- 200g faina
- 50ml ulei
- sucul si coaja de la 2 lamai
- 100g mac
- Optional: zahar pudra pentru topping
- Instructiuni
- Incepeti prin a preincalzi cuptorul la 180C fara ventilatie, caldura sus si jos.
- In doua boluri separati albusurile de galbenusuri.
- Albusurile le bateti spuma ferma ca de bezea, care nu cade.
- Galbenusurile le amestecati impreuna cu zaharul, iaurtul, faina, uleiul si lamaia.
- Albusurile le integrati usor lingura cu lingura, cu miscari lente de jos in sus in compozitia de galbenusuri.
- Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si nivelati usor cu o spatula sau lingura.
- Coaceti timp de 30 de minute la 180C sau pana cand capata o nuanta aurie cu margini usor aurii.
- Feliati si decorati cu zahar pudra dupa 10 minute de racire.