Dulce acrisor, pufos si crocant, prajitura cu lamaie si mac le are pe toate. Gustul ei super fresh se potriveste de minune vara aceasta. Imaginati-va o astfel de felie cu o cupa de inghetata de vanilie. Di-vin! Si se face si extrem de usor, va promit.

Reteta

  • Timp de gatire: 40 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 5 oua
  • 200g zahar
  • 200g iaurt
  • 200g faina
  • 50ml ulei
  • sucul si coaja de la 2 lamai
  • 100g mac
  • Optional: zahar pudra pentru topping
  1. Instructiuni
  2. Incepeti prin a preincalzi cuptorul la 180C fara ventilatie, caldura sus si jos.
  3. In doua boluri separati albusurile de galbenusuri.
  4. Albusurile le bateti spuma ferma ca de bezea, care nu cade.
  5. Galbenusurile le amestecati impreuna cu zaharul, iaurtul, faina, uleiul si lamaia.
  6. Albusurile le integrati usor lingura cu lingura, cu miscari lente de jos in sus in compozitia de galbenusuri.
  7. Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si nivelati usor cu o spatula sau lingura.
  8. Coaceti timp de 30 de minute la 180C sau pana cand capata o nuanta aurie cu margini usor aurii.
  9. Feliati si decorati cu zahar pudra dupa 10 minute de racire.