Din categoria prajituri ale copilariei pe care imi doresc sa nu le uitam niciodata intra si Prajitura “Chinezoaica”. Este o prajitura incredibil de simpla, cu un blat pufos de negresa cu nuci si o glazura dulce, crocanta din galbenusuri. E ieftina, rapida si totusi atat de buna, incat ii va cuceri si pe cei mici si pe cei mari.
Reteta
- Timp de gatire: 60 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- Pentru blat: 6 albusuri
- 200g unt topit caldut
- 150g zahar
- 10g zahar vanilat
- 1 lingurita esenta de rom
- 130g faina
- 10g praf de copt
- 30g cacao
- 100g nuci tocate
- Pentru glazura: cele 6 galbenusuri ramase
- 1 praf sare
- 150g zahar pudra
- 1 lingura esenta de vanilie
- Extra: pentru decor 2-3 cubulete de ciocolata
- Instructiuni
- Intr-un bol larg mixati bine ingredientele pentru blat.
- Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
- Coaceti in cuptorul preincalzit la 180C timp de 30 de minute sau pana cand blatul face mici crapaturi la suprafata.
- Intre timp mixati glazura astfel: Intr-un bol larg amestecati la viteza maxima galbenusurile, zaharul pudra, sarea si vanilia pana cand capata o consistenta densa ca de bezea si galbenusurile se albesc.
- Turnati imediat glazura peste blatul de cacao si apoi mutati in cuptor. In momentul in care introduceti din nou tava in cuptor si opriti imediat caldura. Astfel bezeaua se va coace fara sa se arda in caldura reziduala.
- Scoateti din cuptor cand bezeaua este ferma.
- Radeti ciocolata pe deasupra si savurati.
- Pastrati prajitura portionata sau intreaga in frigider.
Ce bucurie am trăit când am văzut poza cu prăjitura pe story! Mulțumesc! Este prăjitura pe care o făcea bunica mea (pe lângă multe altele, dar mie asta imi plăcea cel mai tare!). Habar nu aveam cum se numește, nu am mai văzut prajitura asta de 20 ani. Am retrăit instant momentele alea faine când mergeam la bunica si avea un platou din asta mare. Wow, ce fain! Am salvat si reteta, poate încerc sa o fac si eu 🙂 Mulțumesc încă o data!
Ce bucurie si pentru mine sa citesc un comentariu atat de frumos! Multumesc din suflet! Sper sa va placa & primavara minunata!